ima se, može se

Kraljevska zaklada gotovo sav donirani novac potrošila je na (pre)velike plaće menadžerima

Iako si bilo što na svijetu mogu priuštiti, pripadnici kraljevske obitelji vrlo često promoviraju štedljiv odnos prema modi i promoviraju skromnost, no zato su široke ruke kada je riječ o plaćanju svojih zaposlenika.

Kraljevska dobrotvorna organizacija Queen's Commonwealth Trust (QCT) isplatila je svom osoblju 98 posto novca koji je prikupila u samo godinu dana. Naime, zaklada je zaradila 796.106 funti od raznih donatora, ali je isplatio 787.314 funti troškova osoblja za svojih deset zaposlenika u 12 mjeseci do ožujka 2021., piše Daily Mail.

Više od polovice novca otišlo je najvišim rukovoditeljima koji su zajedno zaradili 420.000 funti. Ove visoke brojke, naime, postavljaju pitanja koliko organizacija, s kraljicom Elizabetom II. kao pokroviteljicom, troši na dobrotvorne pothvate.

Queen's Commonwealth Trust osnovan je kako bi osigurao novčana sredstva, alate i podršku mladim čelnicima Commonwealtha, a sve u svrhu transformacije zajednica u poljoprivredi, obrazovanju i zapošljavanju.

image

Kraljica Elizabeta II. pokroviteljica je mnogih kraljevskih dobrotvornih zaklada.

VICTORIA JONES/AFP/PROFIMEDIA

Ono što je posebno zanimljivo jest što su vojvoda i vojvotkinja od Sussexa bili predsjednik i potpredsjednica QCT-a prije nego što su se povukli s kraljevskih dužnosti prije godinu dana, a zaklada sada promovira tvrtku "BetterUp" za treniranje života "BetterUp" na čelu s princem Harryjem.

Čitajte i: Meghan i Harry proglašeni su najpopularnijim kraljevskim parom 2022., evo u čemu je ‘caka‘

Njihova suradnja podigla je puno prašine i pitanja gdje odlazi sav taj novac, no QCT tvrdi da je suradnja s Harryjem tvrtkom "velikodušan jednokratni dar princa Harryja, vojvode od Sussexa, kao bivšeg predsjednika QCT-a, kako bi podržao mlade".

Meghan Markle i princ Harry po novom su istraživanju najpopularniji par britanske kraljevske obitelji jer su punili sve medijske naslovnice zahvaljujući skandaloznim pričama i istupanjima u javnosti, a time su nadmašili i princa Williama i vojvotkinju Catherine.

Linker
19. travanj 2024 04:50