Danska kraljica Mary

 RENE SCHUTZE AFP
Majčina čestitka

Kraljica Mary uči od najboljih: 17. rođendan princeze Isabelle obilježila je na poseban način

Danska prijestolonasljednica sa suprugom podiže četvero djece, a kćerin rođendan proslavili su u kraljevskoj palači Amalienborg u Kopenhagenu.

Danska prijestolonasljednica sa suprugom podiže četvero djece, a kćerin rođendan proslavili su u kraljevskoj palači Amalienborg u Kopenhagenu.

Treba učiti od boljih od sebe, a danska kraljica Mary odlučila je kopirati najbolje od najboljih. Pa je sedamnaesti rođendan svoje kćeri, princeze Isabelle, obilježila njezinim portretom koji je sama snimila u kraljevskoj palači Brockdorff u dvorcu Amalienborg u Kopenhagenu. Baš kako to redovito čini i njezina kolegica, princeza od Walesa Kate Middleton povodom rođendana svoje djece - sinova Georgea, Louisa i kćeri Charlotte.

Princeza Isabella svojoj je majci pozirala nasmiješena u bijeloj majici, trapericama i dvorednom bež sakou u društvu svog ljubimca border colija Coca. Danska kraljica objavila ih je 21. travnja na sedamnaesti rođendan svoje kćeri uz prigodnu čestitku. Ukupno je riječ o dvije fotografije - od kojih je jedna u boji, a druga je crno-bijela.

Princeza Isabella učenica je kopenhaške gimnazije Øregård, koju su pohađali i njezin otac, kralj Frederik, te ujak Joachim, a uskoro će morati donijeti važnu odluku o izboru studija koja će odrediti njezinu profesionalnu budućnost.

Njezina majka, pak, otkako je njezin suprug preuzeo titulu danskog kralja, snažno se angažirala u projektima koji promoviraju zaštitu okoliša i održivi razvoj, pa je prvi radni dan nakon kćerinog rođendana provela u prirodi. Trenutačno najpopularnija članica danske kraljevske obitelji otvorila je šetnicu Virketvolden Round, dugu pet kilometara u šumi Hannenov, te tom prilikom na slobodu pustila sovu Silju, koja je nakon liječenja puštena u svoje prirodno stanište.

image

Kraljica se angažirala u zaštiti okoliša

INGRID RIIS AFP

Kako je poznato danska kraljica Margareta II. je na lanjsku Staru godinu objavila da odlazi s prijestolja nakon 52 godine vladavine, a svoju je odluku priopćila u televizijskom obraćanju uživo. Svoje mjesto u kraljevskoj palači tako je prepustila krunskom princu, njegovoj supruzi i njihovoj djeci, prinčevima Christianu i Vincentu, te princezama Isabelli i Josephini.

image

Kraljica obožava boravak u prirodi

INGRID RIIS AFP

Danska kraljica je podrijetlom australska pučanka, a svog je princa upoznala u noćnom klubu Slip Inn 2000. godine, tijekom Olimpijskih igara u Sydneyju. Nakon upoznavanja započeli su vezu na daljinu, a u prosincu 2001. godine Mary se preselila iz Australije u Dansku. Vjenčali su se u svibnju 2004. godine, a posljednjih 20-ak godina slave za jedan od najskladnijih kraljevskih parova. Imaju četvero djece: 18-godišnjeg Christiana, 17-godišnju Isabelle te 12-godišnje blizance Vincenta i Josephine.

image

Na slobodu je pustila sovu

INGRID RIIS AFP
Linker
30. travanj 2024 14:49