GARETH FULLER/AFP/PROFIMEDIA
U WESTMINSTERU

Na kraljičin sprovod stigli predsjednik Milanović i supruga Sanja

Bračni par Milanović bio je među prvim državnicima koji su ušli u opatiju, a sjedili su iza francuskog predsjednika Macrona i njegove supruge.

Bračni par Milanović bio je među prvim državnicima koji su ušli u opatiju, a sjedili su iza francuskog predsjednika Macrona i njegove supruge.

Među stotinama državnika iz cijelog svijeta koji su doputovali u London kako bi se oprostili od pokojne britanske kraljice Elizabete II. je i predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović.

Predsjednik je pred Westminstersku opatiju stigao u društvu supruge Sanje Musić Milanović. U opatiju su ušli nešto iza 11 sati po srednjoeuropskom vremenu te su bili među prvim državnicima koji su zauzeli svoja mjesta.

image

Bračni par Milanović hodao je iza francuskog predsjednika

I-IMAGES/EYEVINE/PROFIMEDIA

Prva dama u skladu s protokolom nosi crnu haljinu u kombinaciji s crnim sakoom i šeširom, dok je naš predsjednik obukao klasično crno odijelo.

Ispred bračnog para Milanović hodali su francuski predsjednik Emmanuel Macron i njegova supruga Brigitte, koji su zauzeli mjesta u redu ispred njih.

Lijes kraljice Elizabete II. je u povorci s članovima kraljevske obitelji krenuo prema oltaru katedrale u 11:45, a u opatiji je u 12 sati započela i vjerska služba.

image

Naš predsjednik bio je među prvim državnicima koji su stigli na sprovod

MARCO BERTORELLO/AFP/PROFIMEDIA
image

Prva dama obukla je crnu haljinu u kombinaciji sa šeširom

MARCO BERTORELLO/AFP/PROFIMEDIA

Kraljičin lijes bio je položen na lafet koji vuče 142 mornara, što je postalo tradicijom od pogreba kraljice Viktorije 1901. godine. Pogreb osigurava više od 10.000 policajaca iz cijelog Ujedinjenog Kraljevstva, jer se osim visokih svjetskih državnika, uzduž pogrebne povorke očekuje i rekordan broj ožalošćenih Britanaca.

Inače, kraljica će biti pokopana u ponedjeljak navečer u kapeli svetog Jurja pokraj dvorca Windsor.

Linker
27. travanj 2024 17:34