SPLASHNEWS.COM/SPLASH/PROFIMEDIA
Kraljevsko slavlje

Nakon građanskog vjenčanja, princeza Alexandra zablistala je u luksuznoj vjenčanici

Jedna od najbogatijih plemićkih obitelji na svijetu proteklih dana slavi, no bez velike pompe - kćer jedinica vojvodskog para Henrija i Marije Terese udala se za francuskog poduzetnika.

Jedna od najbogatijih plemićkih obitelji na svijetu proteklih dana slavi, no bez velike pompe - kćer jedinica vojvodskog para Henrija i Marije Terese udala se za francuskog poduzetnika.

Četvrto dijete i jedina kćer velikog vojvode Henrija i njegove supruge Marije Terese, vladarske obitelji Luksemburga, sklopila je crkveni brak na ceremoniji na jugu Francuske. Princeza Alexandra i Nicolas Bagory, 33-godišnji francuski poduzetnik, tjedan dana ranije imali su građansko vjenčanje, a sada je crkveno bilo grandioznije te su mu nazočili i predstavnici drugih kraljevskih obitelji.

Za crkveno vjenčanje mladenka je odabrala je Elie Saab vjenčanicu s naborima, uz veo ispunjen biserima te tijaru Chaumet Choker s dijamantima i biserima, dok je make-up ostao prirodan i umjeren. U crkvu Saint Trophime u gradu Bormes-les-Mimosas došla je ruku pod ruku s ocem, vojvodom Henrijem.

image
SPLASHNEWS.COM/SPLASH/PROFIMEDIA

Na civilnoj ceremoniji princeza je nosila Valentino kombinaciju sakoa i hlača s pelerinom u prljavo bijeloj nijansi, uz Chanel torbicu i neutralne stiletto cipele. Nakon vjenčanja u luksemburškoj gradskoj vijećnici, mladence su pozdravili građani okupljeni na trgu, a prijam je zatim održan u palači Grand Ducal za najuži obiteljski krug. O tome kako i gdje se par upoznao, ne zna se puno - jedina informacija koja je puštena u javnost je ona o zarukama koje su se dogodile u studenom prošle godine.

Inače, ova vladarska obitelj jedna je od najimućnijih plemićkih obitelji na svijetu: bogatstvo velikog vojvode Henrija, princa od Nassaua, princa od Bourbon-Parme i bratića belgijskog kralja Philippea, procjenjuje se na gotovo četiri milijarde eura. Mladenka, sedma u liniji za tron, se nakon završenog studija političkih znanosti u domovini bavi "stvaranjem društvenih i kulturnih projekata" i kao svi članovi obitelji, ne razmeće se bogatstvom već živi poprilično tajnovito, bez interesa za medijskim istupima.

Linker
28. travanj 2024 19:01