Tko je doma?

"Nešto je trulo u državi Danskoj": Gdje su kralj i kraljica i zašto je podignuta zastava na dvorcu

Nakon što je kralj Frederik u listopadu 2023. snimljen na večeri s fatalnom Meksikankom, svi tvrde da mu je brak s Australkom Mary na klimavima nogama, a sada se svi pitaju gdje su proveli uskrsne blagdane.

Iako je danska kraljevska obitelj trebala zajedno provesti uskrsne praznike daleko od Kopenhagena, to se, sudeći prema zastavi, nije dogodilo. Naime, ako je monarh ili netko od članova kraljevske obitelji u svom domu, službenoj rezidenciji Amalienborg, na krovu vijori kraljevska zastava, a kada je odsutan, podignuta je zastava sa simbolom lastinog repa.

Kako se svih ovih dana, unatoč najavljenom odlasku, na krovu vijorila kraljevska zastava, svi se pitaju tko je od obitelji ostao kod kuće. To je naravno izazvalo razne teorije pa i zafrkancije na društvenim mrežama. Neki nagađaju da je doma ostao najstariji sin kralja Frederika i kraljice Mary, 18- godišnji princ Christian kojem se kao punokrvnom tinejdžeru možda nije dalo družiti s roditeljima i mlađom braćom. No oni zlobniji, koji nikako ne mogu zaboraviti Frederikovo druženje u Madridu s Meksikankom Genovevom Casanovom u listopadu prošle godine, komentirali su kako se kralj sigurno sam provodi u Španjolskoj.

image

Kraljevska obitelj: Frederik X. kraljica Mary i njihovo četvero djece, prijestolonasljednik Christian, princeza Isabelle te blizanci, princ Vincent i princeza Josephine

SHUTTERSTOCK

Neki tvrde da je u palači ostala samo bivša kraljica Margrethe, a neki pak misle da zbog narušenih odnosa kraljevski ipak nije nigdje otputovao. Tako se svaka iole sumnjiva situacija na danskom dvoru tumači narušenim odnosima između kralja Frederika i kraljice Mary koja je njegovim madridskim izletom kojeg su uspjele zabilježiti kamere, ostala ponižena. Čak se u detalje analizira svaki njihov pokret ne bi li se otkrilo u kakvim su zapravo odnosima. No, kraljevska palača nakon tog fatalnog večernjeg izlaska s gospođom Casanovom, nije imala nikakvog službenog komentara dok je Meksikanka izričito negirala bilo kakav intimni odnos osim onog prijateljskog s tada još uvijek princom Frederikom. Uglavnom, pitanje je hoće li javnost vidjeti sretne uskršnje fotografije nasmijanog kralja i kraljice i njihovo četvero djece ili će palača i dalje ignorirati medijska nagađanja i potkopavanja nekad idealnog braka između danskog suverena i rođene Australke.

Linker
02. travanj 2024 14:58