tajne veze

Preljubnici plave krvi: Ovo su najpoznatiji ljubavni trokuti s kraljevskih dvora

Osim po vojnim vještinama i sportskom duhu, danski princ Frederik odsad će biti poznat i kao zavodnik, za što je zaslužna meksička reality zvijezda znakovitog prezimena, Genoveva Casanova, s kojom ga - prema tvrdnjama španjolskih medija - veže nešto više od prijateljstva.

Je li nešto zaista trulo u braku danskog princa Frederika i princeze Mary, o čemu se već odavno šuška, ali dosad o tome nije bilo nikakvih potvrda? Prema tvrdnjama španjolskih tabloida, budući je danski kralj, najstarije dijete kraljice Margrethe i princa Henrika, viđen u Madridu u društvu meksičke reality televizijske zvijezde Genoveve Casanova, bivše snahe vojvotkinje od Albe, jedne od najbogatijih europskih aristokratkinja. Dok je njegova supruga Mary bila u New Yorku u protokolarnom posjetu Ujedinjenim narodima, princ Frederik proveo je cijeli dan s atraktivnom Meksikankom. S njom je bio na izložbi Pabla Picassa u Nacionalnom muzeju Thyssen-Bornemisza, zatim su se prošetali po parku El Retiro te se potom uputili u zgradu u kojoj ona ima stan. Iz nje su izašli dva sata kasnije, u drugoj, večernjoj odjeći, te otišli na večeru u restoran El Corral de la Moreria i u njemu, u pratnji prinčevih tjelohranitelja, ostali do jedan poslije ponoći, kad su ga ostali gosti već odavno bili napustili.

image

Genoveva Casanova dodatno je uzdrmala već klimavi brak princa Frederika i princeze Mary

ATILANO GARCIA/ZUMA PRESS/PR

Sutradan je španjolski magazin Hola dopunio priču o njihovom druženju objavom da je danski kraljević trebao s jednim prijateljem provesti dan u Madridu, ali kako je ovaj bio spriječen, nazvao je Genovevu, prijateljicu koju je upoznao prije nekoliko godina tijekom lova na kojem se inače okuplja europska aristokracija. S vremenom su se i sprijateljili te su, navodno, ostali u kontaktu, pa mu je bilo nekako logično da je nazove kad je bio u Madridu, tim više što je neočekivano ostao bez društva.

Reklo bi se, zašto ne, no nekoliko dana kasnije na vidjelo su izašle nove činjenice - jutro nakon zajedničkog druženja automobil danskog veleposlanstva u Madridu dočekao je princa ispred zgrade u kojoj stanuje lijepa Meksikanka i odvezao ga na aerodrom, što znači da danski prestolonasljednik nije s njom proveo samo dan i večer nego i cijelu noć.

Naravno, vijest o princu Frederiku i glamuroznoj televizijskoj zvijezdi u Danskoj se proširila poput šumskog požara, potvrđujući nagađanja da njegov brak s princezom Mary, rođenom Australkom koju je upoznao 2000. na Olimpijskim igrama u Sydneyju, ne stoji na najčvršćim nogama. Par se vjenčao 2004. i dobio četvero djece, no posljednjih godina su se pojavile prve glasine o navodnim razmiricama dvoje supružnika. Naravno, za takvo što nikada nije bilo potvrda, ali su zato stručnjaci za govor tijela pažljivo analizirali njihovo držanje na zajedničkim fotografijama i u pravilu često zaključivali kako su oboje na njima ukočeni više nego što bi to bilo uobičajeno.

Očekivano, princ zasad šuti o onome što se dogodilo, a stoički trpi i njegova supruga. Javila se, doduše, Genoveva Casanova, koja je demantirala insinuacije da između nje i Frederika ima ičega više osim prijateljstva, izjavila je kako je sve predala u ruke svojim odvjetnicima, a onda se oglasio i danski dvor, s kojeg se u pravilu ne komentira privatni život kraljevske obitelji. Sada su pak prekršili to nepisano pravilo kako bi princu Frederiku dali mogućnost da i on porekne da je bilo ičega nedoličnog između njega i gospođice Casanova.

image

Dvor je, naravno, demantirao aferu: princ Frederik i njegov sin princ Vincent, kraljica Margrethe te princeze Mary, Isabella i Josephine

ROYALPORTRAITS EUROPE/BERNARD RU

Samo nekoliko dana nakon povratka kući, prestolonasljednik se sa suprugom, kraljicom Margrethe i strinom, princezom Benedikte, pojavio zajedno u javnosti, kada su otišli u Glyptoteket Museum u Kopenhagenu. Stručnjaci za govor tijela opet će imati pune ruke posla, a što se tiče modnog izričaja, princeza Mary kao da je suptilno željela poručiti da je sve u redu između nje i njenog supruga - na prvom izlasku s njim u javnosti imala je ogrlicu s privjeskom u obliku slova "F", koju je i ranije u znak privrženosti Frederiku nosila u svečanim prigodama, primjerice na krunidbi kralja Charlesa u svibnju.

Ako su navodi o preljubu točni, princ Frederik pridružit će se neslavnom popisu preljubnika plave krvi.

Kralj Albert od Belgije

image

Kralj Albert od Belgije dugo je od javnosti i supruge, kraljice Paole, tajio vezu s barunicom Sybille de Selys Longchamps

MEGA/THE MEGA AGENCY/PROFIME

Belgijski kralj Albert II., koji je 2013. abdicirao u korist svoga sina Philippea, dugo je od javnosti i supruge, kraljice Paole, tajio vezu s barunicom Sybille de Selys Longchamps, s kojom je 1968. dobio kćer Delphine. Ni ona nije znala tko joj je biološki otac, no kad je odrasla i shvatila da čovjek koji ju je posjećivao kad je bila djevojčica nije samo obiteljski prijatelj, željela je da to i javno prizna. Kad to nije učinio, pokrenula je proces dokazivanja očinstva koji je trajao godinama, a završio je tek nakon što je Albert abdicirao, pa je, bez kraljevskog imuniteta, morao pristati na DNK test. Na kraju je Delphine osim priznanja da je kraljeva kći dobila i titulu princeze od Belgije. A kralju je, čini se, kraljica Paola oprostila ono na što je i prije sumnjala, pa su njih dvoje još u braku.

image

Delphine Boel izvanbračna je kćer belgijskog kralja Alberta II.

ISOPIX/SHUTTERSTOCK EDITORIAL

Juan Carlos

image

Španjolski kralj Juan Carlos spavao je s gotovo pet tisuća žena

PATRICIA DE MELO MOREIRA/AFP/

Španjolski kralj Juan Carlos, koji je na prijestolje došao 1975., nakon smrti diktatora Francisca Franca, vjerojatno je najaktivniji kraljevski preljubnik u povijesti - navodno je spavao s gotovo pet tisuća žena. Njegov posilni jednom ga je opisao kao ovisnika o seksu i seksualnog predatora, pa je pravo čudo kako je svoja ljubavna osvajanja godinama skrivao od javnosti, ali i od supruge, kraljice Sofije. No, sve mu je došlo na naplatu 2012., kada se ozlijedio na safariju u Bocvani, pa se malo po malo doznalo ne samo da je njegov lov financirao sumnjivi biznismen sirijskih korijena nego i da je kralja u Africi pratila Corinna zu Sayn-Wittgenstein-Sayn, s kojom je, otkrilo se poslije, bio u vezi od 2004. I nije je baš uspješno skrivao - vodio ju je i na svoja službena putovanja, ali samo na ona na kojima nije bilo njegove supruge. A kad se, tragom njegovih ljubavnih avantura počelo čačkati i po njegovim financijama, pa se otkrilo da je primio milijunska mita, kralj je 2014. abdicirao u korist svoga sina Felipea, a onda 2020. pod pritiskom istražitelja i javnosti pobjegao iz zemlje i sada živi u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, ali ne s kraljicom Sofijom, koja je ostala u Španjolskoj.

Kralj Charles

image

Kralj Charles izazvao je veliki skandal koji je podsmješljivo prozvan "tampongate"

I-IMAGES/EYEVINE/PROFIMEDIA

Dok je još formalno bio u braku s princezom Dianom, a prije nego što se vjenčao s Camillom Parker-Bowles, sadašnji britanski kralj Charles izazvao je veliki skandal koji je podsmješljivo prozvan "tampongate". Tijekom kasnonoćnih razgovora sa svojom budućom drugom suprugom 1993., čiji su transkripti kasnije objavljeni u britanskim novinama, govorio joj je da bi se želio reinkarnirati kao tampon i živjeti u njezinim gaćicama. Javnost je bila šokirana i mahom je stala na stranu princeze Diane - makar u to vrijeme ona i Charles više nisu živjeli zajedno. Trebalo je mnogo vremena i truda da se Britanci pomire s činjenicom da će se udati za Charlesa i da je prihvate kao svoju buduću kraljicu, što je na koncu i postala prošle godine.

Knez Albert od Monaka

image

Prije nego što se 2011. vjenčao s južnoafričkom plivačicom Charlene Wittstock, Albert je već imao kćer i sina iz dvije tajne veze

BRUNO BEBERT/POOL MONACO/CRY

Tajne veze, izvanbračna djeca, reputacija nezasitnog zavodnika i brak koji je od samog početka bio opterećen nevjerom - to je ukratko priča o princu, a kasnije knezu Albertu od Monaca, sinu kneza Rainiera III. i holivudske zvijezde Grace Kelly. Prije nego što se 2011. vjenčao s južnoafričkom plivačicom Charlene Wittstock, Albert je već imao kćer i sina iz dvije tajne veze, a s osvajanjem drugih žena nije prestao ni nakon što je upoznao buduću suprugu - koja je neposredno prije njihovog vjenčanja saznala da je proveo noć u Parizu s nekom brazilskom plesačicom koju je upoznao nekoliko godina ranije u Rio de Janeiru. Charlene je navodno u dva navrata htjela odustati od vjenčanja, ali ju je Albert uspio odgovoriti od tog nauma. Na kraju se ipak udala za njega, ali posljednjih godina, prvo pod izlikom bolesti, a onda i dugotrajnog oporavka, ne živi s njim u Monacu, nego u Švicarskoj, a mužu i djeci dolazi samo povremeno.

Linker
15. travanj 2024 14:41