Princ Abdul Mateen i njegova supruga Yang Mulia Anisha Rosnah na raskošnom prijamu u palači  

 IQBAL DATO HJ SELAMAT AFP
CEREMONIJA OD 10 DANA

Veliko slavlje na Brunejima: Princ i princeza hrvatskih korijena slavili s 5000 uzvanika

Vrhunac vjenčanja princa Abdula Mateena i njegove odabranice hrvatskog podrijetla, bio je u kraljevskoj palači pred 5000 uzvanika, a par je u vožnji otvorenim Rolls-Royceom pozdravio sunarodnjake.

Vrhunac vjenčanja princa Abdula Mateena i njegove odabranice hrvatskog podrijetla, bio je u kraljevskoj palači pred 5000 uzvanika, a par je u vožnji otvorenim Rolls-Royceom pozdravio sunarodnjake.

Raskošno, desetodnevno vjenčanje brunejskog princa Abdula Mateena i njegove odabranice hrvatskog podrijetla, Anishe Isu-Kalebic Rosnah, u nedjelju je dosegnulo vrhunac. Bio je to posljednji dan slavlja: jedan od najpoželjnijih prinčeva, od danas je sretno oženjen poduzetnicom s diplomom britanskog sveučilišta u Bathu, čiji je djed po majci, Pehin Datuk Haji Isa, bio je jedan od savjetnika brunejskog sultana. Njen brat Danial Deen Isa-Kalebic, mladoženjin je prijatelj, a njihov otac je Splićanin Ivica Kalebić. To je razlog zbog koje se s ponosom ističe kako prelijepa mladenka, rođena u jednoj od najbogatijih država svijeta, potječe iz Hrvatske.

image

Mladenci na putu do goleme, raskošno uređene dvorane za prijam gdje ih je očekivalo oko 5000 uzvanika

IQBAL SELAMAT AFP

Poslije višednevnih obreda, najspektakularniji dio vjenčanja desetog djeteta sultana Hajija Hassanala Bolkiaha i njegovog četvrtog sina, organiziran je u kraljevskoj palači Istana Nurul Iman. Mladenka Yang Mulia Anisha Rosnah najprije se pojavila u tradicionalnoj crvenoj vjenčanici s impresivnom tijarom od umjetnički rezbarenog ružičastog zlata, a kasnije se preodjenula u bijelu vjenčanicu s detaljima od čipke, pripadajućim velom, tijarom optočenom dijamantima i dijamantnom ogrlicom te naušnicama.

image

Velebno vjenčanje trajalo je deset dana, a mladenka je promijenila dvije vjenčanice

IQBAL DATO HJ SELAMAT AFP

Nestvarno lijepa Anisha blistala je uz naočitog supruga u vojnoj odori, sjedeći pred uzvanicima na za tu priliku postavljenom, raskošno okićenom podiju. Treba dodati kako je vjenčanju nazočilo oko 5000 uglednika, među njima su bili članovi kraljevske obitelji Jordana i Saudijske Arabije, indonezijski predsjednik Joko Widodoa te čelnik Filipina Ferdinand Marcos Jr, javlja BBC.

U skladu s kraljevskom tradicijom, mladenci su se prvi put predstavili javnosti kao bračni par, vozeći se polako na stražnjoj strani Rolls-Roycea s otvorenim krovom kroz glavni grad, Bandar Seri Begawan.

image

Bračni par pozdravili su razdragani sunarodnjaci tijekom vožnje prijestolnicom u otvorenom Rolls-Royceu

MOHD RASFAN AFP

Sugrađani su im klicali, a par je mahao dirnut pažnjom i dobrim željama okupljenog mnoštva, svjesnog kako svjedoče "trenutku koji se pruža jednom u životu," izvijestio je AFP.

Linker
26. travanj 2024 03:47