Unsplash
vrijeme je blagdana

STARI OBIČAJI NA MODERAN NAČIN: Otkrijte kako bližnjima ove blagdane podariti ono neprocjenjivo - emociju

Konzumerizam je ostavio svoj danak pa ponekad zaboravimo na prave vrijednosti, običaje i tradiciju. Najbolje se to vidi baš u ovo doba blagdana u koje smo zakoračili, kada sve manje njegujemo stare običaje, a moderna vremena zadaju nam neke nove, vrlo prolazne trendove. Ipak, neke stvari ne gube na vrijednosti i danas se njeguju i cijene kao i nekada.

Za vrijeme blagdanskih dana svatko njeguje tradiciju na svoj način, karakterističan običajima i navikama obitelji i dragih nam osoba. Svaka tradicija prenosi se s generacije na generaciju, iako smo danas na neke stare, nama poznate običaje zaboravili pa ih se samo prisjećamo, slušamo o njima od starijih ili su prisutni tek u rijetkim krajevima zemlje.

Mlađe generacije nekih se običaja i tradicija niti ne sjećaju, no ono što je svima dobro poznato je izraz "Radi kao Singerica", koji se može često čuti i danas. Odnosi se na Singer šivaću mašinu koja je, unatoč naprednoj tehnologiji, ostala sinonim za kvalitetu i nešto čemu zub vremena nije naškodio.

"Kupujte malo, birajte dobro i napravite sami", riječi su dizajnerice Vivienne Westwood s kojima se treba voditi. Tradicionalno i retro danas se cijene više no ikad, a bez problema svatko u svom domu može izraditi ili prepraviti staru košulju, suknju, hlače ili dekoraciju poput zavjesa ili stolnjaka, što će biti jedinstveni poklon. Kao i neki običaji, iz generacije u generaciju su se prenosile i Singerice, a na njima su nastajali najljepši blagdanski pokloni. U svom domu možda imate jedan primjerak ove šivaće mašine koja i danas radi kao i prije. Ako ih nemate u obitelji, suvremene verzije Singer mašina su jednako pouzdane i spremne postati dio nove obiteljske tradicije na kojoj će se stvarati uspomene.

singer
Angela Bailey / Unsplash

Sve što je potrebno su osnove šivanja, a danas ih je lako uvježbati uz razne tutoriale i savjete u priručnicima. Ako ste spretni u šivanju, oko Singerice u slobodno vrijeme možete s obitelji ili prijateljima održati aktivnost idealnu za ovo doba godine. Uz toplu čokoladu i božićne kolače, s najmilijima se poigrajte sa starim komadima odjeće i dajte im novo lice kako bi ponovno zaživjele, a usput svoje znanje prenesite i na druge. Kada se ne koristi za šivanje, Singerica služi kao dekoracija u domu koja će interijeru donijeti retro štih i učiniti ga toplijim.

Stoga, što čekate? Nabavite svoju Singer mašinu i krenite u stvaranje novih uspomena!

Singer SIMPLE 3210 ima 10 programa šivanja, lak odabir boda i podesivu i prilagodljivu duljinu boda. Ona automatski izrađuje rupice za gumbe u 4 koraka, samo postavite gumb u podnožje gumene rupice i stroj šiva rupicu savršene veličine za gumbe, pružajući dosljedne rezultate svaki put. / Cijena snižena sa 1.599,00 kn na 1.399,00 kn

Vaš izbor može biti Singer SIMPLE 3210 koja ima 10 programa šivanja, lak odabir boda i podesivu i prilagodljivu duljinu boda. Ona automatski izrađuje rupice za gumbe u 4 koraka, samo postavite gumb u podnožje gumene rupice i stroj šiva rupicu savršene veličine za gumbe, pružajući dosljedne rezultate svaki put. Njezina čvrsta metalna konstrukcija drži sve mehanizme u savršenom skladu za besprijekorno šivanje i veću izdržljivost uređaja.te što je najbitnije od svega – prenosiva je! Također ima funkciju automatskog namatanja igle na kalem i višestruko pozicioniranje igle. Singer vam na poklon daruje i knjigu.

Singer Tradition 2259 19 programa šivanja i 4 automatska programa šivanja rupa za gumbe. Također ima 4 snap-on pristisne stopice kako bi stroj mogao provući tkaninu. / Cijena snižena sa 1999,00 kn na 1599,00 kn

Uz Singer Tradition 2259 šivanje postaje tradicija koja se nastavlja. Ova Singerica ima 19 programa šivanja i 4 automatska programa šivanja rupa za gumbe. Također ima 4 snap-on pristisne stopice jer i ptice na grani znaju da kod šivanja vrlo laganih ili težih tkanina, ponekad je potrebno smanjiti ili povećati pritisak pritisne stopice kako bi stroj mogao provući tkaninu kroz stroj, a uz to ima i iznimno visoko podizanje pritisne stopice. Još jedna od karakteristika ove mašine je „Slobodna ruka“ sa spremnikom koja Omogućuje lak pristup manžetama, ovratnicima, rubovima hlača i drugim teško dostupnim područjima.

Singer Talent 3321 savršen je stroj za mlade modne kreatore. S 21 programom šivanja, potpuno automatskom jednostavnom ručicom, podesivom duljinom i širinom šava te promjenjivim položajem igala, konstrukcija odjeće i drugi kreativni projekti nisu samo mogući, već zabavni i jednostavni! / Cijena snižena sa 2.399,00 kn na 1.999,00 kn

Singer Talent 3321 savršen je stroj za mlade modne kreatore. S 21 programom šivanja, potpuno automatskom jednostavnom ručicom, podesivom duljinom i širinom šava te promjenjivim položajem igala, konstrukcija odjeće i drugi kreativni projekti nisu samo mogući, već zabavni i jednostavni! Glavna karakteristika Singer Talent 3321 uz 21 program šivanja je i brzo šivanje zahvaljujući kojemu dobivate profesionalnu brzinu za brže rezultate. Singer vam na poklon daruje i knjigu.

Malo je potrebno da se zaljubiš u šivanje. Osim što su funkcionalni, jednostavni i neodoljivi modele SINGER SIMPLE 3210, TRADITION 2259 i TALENT 3321 od 06.11. do 31.12.2019. ili do isteka zalihe, možeš pronaći po akcijskoj maloprodajnoj cijeni od 1.399,00 kn (model SIMPLE 3210), 1.599,00 kn (model TRADITION 2259) i 1.999,00 kn (model TALENT 3321). Ne propustite jedinstvenu priliku i kupite sada Singer šivaču mašinu kod sljedećih ovlaštenih prodavatelja: Emmezeta, Elipso, SINGER Hrvatska, eKupi. Pri kupnji ova tri modela šivačih mašina Singer vam na poklon daruje i knjigu "Šivanje, prepravljanje i krpanje". Dodatne informacije o proizvodu i akciji nalaze se ovdje.

Linker
19. travanj 2024 19:42