n62 / Zuma Press / Profimedia
'We Are One'

DeNiro pokreće globalno filmsko događanje u kojem će sudjelovati najveći festivali cijelog svijeta

Vodeći svjetski filmski festivali i YouToube za 29. svibanj najavili su početak zajedničkog Globalnog Filmskog Festivala We Are One, sva prikupljena sredstva bit će usmjerena u COVID-19 Fond solidarnosti WHO-a.

Na desetodnevnom digitalnom filmskom festivalu, u produkciji i organizaciji globalne medijske kompanije Tribeca Enterprises, bit će prikazani filmovi po izboru dvadeset filmskih festivala, među kojima su i međunarodni filmski festivali u Berlinu, Cannesu i Veneciji, kao i mnogi drugi, a s ciljem da se gledateljima omogući pristup filmskom stvaralaštvu iz svih dijelova svijeta.

Globalni Filmski Festival We Are One (We Are One: A Global Film Festival), jedinstveni desetodnevni događaj koji će na YouTubeu okupiti globalnu zajednicu umjetnika kako bi publici besplatno predstavili filmove iz svih krajeva svijeta. Tijekom festivala, koji će početi 29. svibnja, na YouTubeu će biti prikazani filmovi po izboru 20 festivala kako bi publici omogućili pristup filmskim pričama iz svih dijelova svijeta, a filmskim autorima pristup globalnoj filmskoj publici.

Uvjerenje da umjetnici i stvaratelji u presudnim trenucima mogu ujediniti svijet, ohrabriti smislenu koegzistenciju i suštinski povezati ljude, ugrađeno je u DNK filmskih festivala. Globalni Filmski Festival We Are One gledateljima će omogućiti ne samo da iz nove perspektive upoznaju različite kulture, već i da direktnim donacijama pomognu lokalnim zajednicama širom svijeta pogođenim COVID-19 pandemijom.

Sav novac prikupljen tijekom Festivala bit će usmjeren Svjetskoj zdravstvenoj organizaciji (WHO) i lokalnim humanitarnim organizacijama u svim dijelovima svijeta.

Značaj umjetnosti i moć filma

"Često govorimo da film ima jedinstvenu i snažnu moć da inspirira i ujedini ljude bez obzira na sve razlike i granice među njima i tako doprinese izlječenju svijeta", izjavila je Jane Rosenthal, glavna izvršna direktorica međunarodne medijske kompanije Tribeca Enterprises koju je osnovala s Robertom DeNirom i suosnivačica Tribeca Film Festivala. "Globalni filmski festival We Are One okupit će filmske selektore, umjetnike i autore kako bi zabavili i utješili publiku širom svijeta. U suradnji s našim nevjerojatnim partnerima - filmskim festivalima iz svih krajeva svijeta i YouTubeom - nadamo se da ćemo svim gledateljima omogućiti da otkriju što je to što svaki filmski festival čini jedinstvenim i da spoznaju pravi značaj umjetnosti i moć filma."

Press

"Ono što situaciju u kojoj su ljudi širom svijeta prisiljeni ostati kod kuće čini istinski jedinstvenom i inspirativnom je ljudska sposobnost da se ujedine i kao zajednica prožive različita iskustva, a to je upravo suština Globalnog filmskog festivala We are One", rekao je Robert Kyncl, glavni poslovni direktor YouTubea. "Ljubiteljima filma tijkom deset dana festivala želimo omogućiti pristup filmovima koje su pažljivo odabrali selektori festivala koji sudjeluju u ovoj inicijativi. Nešto slično nikada prije nije organizirano i ponosni smo što smo dobili priliku 'udomiti' takav fantastičan sadržaj i besplatno ga ponuditi gledateljima širom svijeta."

"S ponosom se pridružujemo drugim partnerskim festivalima u nastojanju da globalnoj publici predstavimo istinski nevjerojatne filmove i umjetnike i omogućimo im da iskuse filmske priče iz svih krajeva svijeta u svoj njihovoj suptilnosti, kao i da otkriju jedinstveni umjetnički karakter svakog pojedinačnog filmskog festivala", rekli su u zajedničkoj izjavi predsjednik Filmskog festivala u Cannesu Pierre Lescure i direktor Festivala Thierry Frémaux.

Globalni filmski festival We Are One održat će se od 29. svibnja do 7. lipnja na YouTube.com/WeAreOne. Gledatelji će moći besplatno pristupiti svim igranim, kratkim i dokumentarnim filmovima, mjuziklima, komedijama i razgovorima obuhvaćenim festivalskim programom.

Detaljan festivalski program bit će predstavljen uoči početka festivala, a organizatori su najavili sudjelovanje impresivnih festivalskih imena:

 • Međunarodnog festivala animiranog filma Annecy,

 • Međunarodnog filmskog festivala u Berlinu,

 • BFI filmskog festivala u Londonu,

 • Filmskog festivala u Cannesu,

 • Međunarodnog filmskog festivala Guadalajara,

 • Međunarodnog filmskog festivala i nagrada Macao (IFFAM),

 • Filmskog festivala u Jerusalemu,

 • Filmskog festivala u Mumbaiju (MAMI),

 • Međunarodnog filmskog festivala Karlovy Vary,

 • Filmskog festivala u Locarnu,

 • Međunarodnog filmskog festivala u Marrakechu,

 • Filmskog festivala u New Yorku,

 • Međunarodnog filmskog festivala u San Sebastianu,

 • Sarajevo Film Festivala,

 • Filmskog festivala Sundance,

 • Filmskog festivala u Sydneyu,

 • Međunarodnog filmskog festivala u Tokiju,

 • Međunarodnog filmskog festivala u Torontu,

 • Tribeca Film Festivala, Filmskog festivala u Veneciji i drugih.

Pročitajte i:

Linker
29. studeni 2022 02:24