Dodjela Oscara neće se održati na svoj tradicionalni datum.
 Getty Images
Objavila Akademija

Dodjela Oscara 2021. pomaknuta zbog koronavirusa: Umjesto u veljači, ceremonija će se održati dva mjeseca kasnije

Epidemija koronavirusa uzrokovala je još jednu veliku promjenu u svijetu filma i umjetnosti. Naime, dodjela Oscara koja se tradicionalno održava krajem veljače, iduće godine pomiče se na sam kraj travnja.

Ceremonija dodjele Oscara 2021. prebačena je s veljače na travanj, zbog epidemije koronavirusa, objavila je Američka akademija filmskih umjetnosti i znanosti u ponedjeljak. Svečanost će se održati 25. travnja, rekli su organizatori. Inicijalno je bila planirana za 28. veljače.

Epidemija koronavirusa zatvorila je kina širom svijeta polovicom ožujka i zaustavila snimanja.

Akademija je također produljila rok do kojeg se filmovi moraju početi prikazivati kako bi mogli ući u utrku za nominaciju. Rok je pomaknut na 28. veljače 2021., s 31. prosinca 2020.

NEW YORK - FEBRUARY 12:  Oscar Statues are displayed at the 2007
Getty Images
Produžen je i rok do kojeg se filmovi moraju početi prikazivati da bi ušli u utrku za nominaciju.

"Nadamo se da će činjenica da smo produljili razdoblje za izbor filmova i promijenili datum svečanosti dati fleksibilnost filmašima da završe i počnu prikazivati svoje filmove, dakle da ne budu kažnjeni za nešto što je izvan bilo čije kontrole", rekli su u priopćenju predsjednik Akademije David Rubin i izvršna direktorica Dawn Hudson.

Čitajte i:

'Parazit' pokorio Oscare i ispisao povijest! Joaquin Phoenix očekivano nagrađen za 'Jokera', no najbolja glumica 'digla' je pokoju obrvu

Nitko kao Margot Robbie! Donijela je vrlo neobičnu modnu odluku i briljirala na dodjeli Oscara

Najveća modna 'ziherašica' među glumicama! Oscar bi mogao u ruke Renee Zellweger, a već sad možemo pretpostaviti i 'koga' će nositi

Ljubavni trokut Oscara: Svi zavide djevojci Leonarda DiCaprija: 'Bog stvarno ima svoje miljenike'

Linker
20. travanj 2024 14:33