Alen Večanin
turnir s misijom

Donna Vekić puca od ponosa: 'Nadam se da će ovo postati tradicija'

Nakon spektakularne završnice turnira 'Hrvatski Premier Tenis', na kojem je Kliničkom bolničkom centru Osijek doniran iznos od 100.000,00 kuna, organizatorica turnira Donna Vekić poziva na nastavak akcije.

Posljednji dan Hrvatskog Premier Tenisa, kao i sam turnir, pokazao je kako i koliko zdrava inicijativa i ljubav prema sportu, mogu jako puno. 'Pokrenimo tenis' – slogan je koji je ovih dana odzvanjao i puno dalje od Osijeka. Vrhunski tenisači, pozitivna atmosfera i human cilj, dokazali su koliko sport spaja i stvara uspomene za cijeli život. Na samom početku finalnog dana turnira, gromoglasnim je pljeskom bila nagrađena tenisačica Iva Majoli, koja je prije 23 godine na jučerašnji dan, osvojila legendarni Roland Garros.

Alen Večanin
Iva Majoli na humanitarnom turniru proslavila je 23. godišnjicu osvajanja Roland Garrosa

Za vrijeme trajanja mečeva, igrači su se izmjenjivali u call centru, gdje su razgovarali s publikom koja je tako, podržala ovaj hvalevrijedan projekt.

U finalnom dvoboju muških parova Nikola Mektić i Franko Škugor svladali su Ivana Dodiga i Matu Pavića 6:3, dok su u finalu mješovitih parova Borna Gojo i Tereza Mrdeža nadigrali Duju Ajdukovića i Anu Konjuh s rezultatom 4:0. U susretu legendi, Iva Majoli i Matej Dodig bili su bolji od Gorana Prpića i Nere Tešankić s rezultatom 4:2. Jana Fett je u ženskom singlu svladala domaćicu turnira Donnu Vekić s 6:2, dok je Borna Ćorić uvjerljivo pobijedio Marina Čilića sjajnim rezultatom 6:1.

"Još jednom, od srca hvala svima koji su podržali ovu akciju, hvala svim igračima koji se odazvali i što na moj upit nisu razmišljali ni trenutka, već ga objeručke prihvatili. Nadam se da će ovo postati tradicija" – dodala je inicijatorica i organizatorica samog turnira, Donna Vekić.

Alen Večanin
Organizatoricu turnira Donnu Vekić podržala je i dizajnerica i prijateljica Aleksandra Dojčinović

Između ostalih, turnir u Osijeku su podržala i brojna poznata lica poput predsjednika HOO – Zlatka Mateše te dizajnerice i prijateljice Donne Vekić – Aleksandre Dojčinović. Za glazbeni dio bila je zadužena talentirana osječka glazbenica, Mia Dimšić, koja je svojim sjajnim nastupom savršeno zaokružila ovu osječku priču.

Alen Večanin
Za dobru zabavu u Osijeku bila je zadužena Mia Dimšić.

Svi gledatelji i dalje, točnije do 10. lipnja 2020. mogu, putem poziva na broj 060 9003 ili uplatom na IBAN HR0823900011500174664, podržati ovu humanitarnu akciju pod nazivom "Hrvatska i tenis protiv COVID-19". Cilj je prikupiti sredstva koja će biti donirana KBC Osijek, kao i prikupiti sredstava koja će ići prema hrvatskim znanstvenicima, koji se bave pronalaskom cjepiva i lijeka protiv COVID-19. Na kraju turnira, doniran je ček od 100.000 kuna za KBC Osijek.

Čitajte i:

Meč koji će se pamtiti: Iva Majoli i Goran Ivanišević pokazali da su još uvijek u top formi

Legenda do legende: Donna Vekić okupila najveća imena hrvatskog tenisa u Osijeku, gdje su pokazali što još znaju

Donna Vekić, Marin Čilić i Borna Ćorić imaju zajedničku misiju

Linker
30. svibanj 2023 04:51