Getty Images
OBJAVLJENE NOMINACIJE

Neka nova lica: Zaboravite na Lady Gagu i Taylor Swift, glazbena industrija ima nove favorite

Objavljene su nominacije za najvažniju dodjelu glazbenih nagrada Grammy, a s popisa su izostala neka velika imena koja su do sada uvijek dobivala i po nekoliko nominacija. Umjesto njih, najavljene su nove pjevačice za koje ste već vjerojatno čuli, a ako niste - sigurno ćete.

Svi su primijetili da pjevačica Taylor Swift nije u nominacijama za Grammy zastupljena koliko je bila prijašnjih godina. Naime, ona je ove godine dobila tek tri nominacije za svoj album "Lover", iako je odlično prihvaćen od glazbenih kritičara. Ovog puta je dobila nominacije za pop album godine, najbolji pop nastup i pjesmu godine, što su mnogi procijenili premalim brojem za američku zvijezdu koja kod kuće već ima 10 Grammy nagrada, a koja je navikla da je jedan od glavnih favorita te dodjele.

Ipak, Swift nije jedina koja je ove godine dobila manje pozornosti. Iako se očekivalo da će soundtrack "A Star Is Born" dobiti još nominacija ove godine, nominirana je tek pjesma godine "Always Remember Us This Way" s tog albuma. Jedan je od razloga vjerojatno i to što je taj album već osvojio dva Grammyja prošle godine.

No, najgore je prošla pjevačica Halsey koja nije dobila niti jednu nominaciju, iako je vrlo utjecajna u glazbenoj industriji, a njezina pjesma "Without Me" je pravi hit. Po jednu nominaciju dobile su i zvijezde kao što su Shawn Mendes i Camila Cabello koji su dobili samo jednu nominaciju za svoj hit "Senorita".

--> Tko je Billie Eilish, 17-godišnja djevojka koja mijenja glazbenu industriju

Umjesto njih, ove godine su nas dočekala velika iznenađenja, i to pozitivna jer su kao glavne zvijezde prepoznati Billie Eilish, Lil Nas X i Lizzo. Oni su nominirani u sve četiri velike kategorije, s time da je Billie Eilish (17) najmlađa osoba kojoj je to uspjelo, a najveće iznenađenje je Lizzo koja vodi s osam nominacija. Ova nova imena dominirala su glazbenim svijetom kroz prošlu godinu i sigurno ćemo ih još više i češće slušati. U svakom slučaju, bit će to zanimljiva utrka ove godine.

Linker
23. travanj 2024 15:36