Taylor Swift
 BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia
Tužna 50. obljetnica

Otkazan Glastonbury festival na kojem su trebali pjevati Taylor Swift, McCartney i brojne druge zvijezde

Iako bi se festival održao krajem lipnja 2020., organizatorima je prevelik rizik iščekivati kako će se situacija s koronavirusom odviti u iduća tri mjeseca.

Stižu dani kojih su se pribojavali svi izvođači, ljubitelji glazbe, a najviše organizatori velikih festivala, tako je i službeno otkazan Glastonbury Festival 2020, zbog rastuće epidemije koronavirusa.

Glazbeni i scenski festival koji traje pet dana, a 2019. godine posjetilo ga je više od 200 tisuća posjetitelja održava se u Piltonu, Somerset u Engleskoj. Ovaj se festival smatra najvećim događajem u Britaniji, ako ne i u cijeloj Europi.

LOS ANGELES, CALIFORNIA - NOVEMBER 24: Taylor Swift performs onstage during the 2019 American Music Awards at Microsoft Theater on November 24, 2019 in Los Angeles, California. (Photo by Kevin Winter/Getty Images for dcp)
Getty Images for dcp
Taylor Swift otkazala je i svoju turneju, a sada propadaju i festivali na kojima je trebala nastupati.

Ove je godine Glastonbury trebao proslaviti 50. obljetnicu i to uz headlinere Taylor Swift, Paula McCartneya, Dianu Ross i Kendricka Lamara. Iako je datum održavanja trebao biti krajem lipnja, što bi iz današnje perspektive bilo 'daleko' osnivači tako velikog festivala u priopćenju su objasnili da je za njih to prevelik rizik. Radije su cijelo događanje prebacili za 2021. godinu.

Ne mogu riskirati

Osnivači Glastonburyja Emily i Michael Eavis na Twitteru su objavili svoju konačnu odluku. "Žao nam je što ćemo ovo objaviti, ali moramo otkazati Glastonbury 2020. karte za ovu godinu vrijedit će za iduću", napisali su uz detaljno objašnjenje razloga.

Uz četvero spomenutih zvijezda koje su trebale biti headlineri ove godine na Glastonburyju, uz njih su do ožujka potvrđena i mnoga druga zvučna imena poput Dua Lipe, FKA Twigs, Pet Shop Boysa, Noela Gallaghera, Primal Scream, Andersona Paaka i mnogih drugih.

"Jasno je da ovo nije smjer u kojem smo se nadali da će ići naša 50. obljetnica, ali slijedom objavljenih mjera vlade, a i vremena takve neviđene nesigurnosti - ovo je sada naša jedina opcija", napisali su osnivači festivala.

Nadaju se da će se do lipnja situacija s koronavirusom poboljšati, ali i ako se to dogodi, oni ne mogu održati festival. "Čak i ako se situacija smiri, mi ne možemo provesti ovdje na farmi iduća tri mjeseca s više tisuća ljudi u ekipi koja nam mukotrpnim poslom pomaže da sagrade infrastrukturu i atrakcije koje moraju dočekati više od 200.000 posjetitelja", objasnili su organizatori koji svake godine za festival izrade pravi privremeni grad na poljima farme.

Masovna otkazivanja događanja

Svi oni koji su kupili kartu ili platili polog, ako ne žele taj iznos prebaciti za iduću godinu, mogu tražiti povrat novca.

To je još jedan u nizu velikih festivala koji su definitivno otpisali svoje održavanje u 2020. godini.

Već znamo da je otkazan i Eurosong, a u tom nizu stoje i Ultra festival u Miamiju koji je odgođen za 2021., Coachella je za sad odgođena na listopad 2020., Tribeca Film festival odgađa se do daljnjeg, a svoje turneje otkazuju i velika glazbena imena poput Miley Cirus, Pearl Jama, Madonne, Cher, Taylor Swift, Rolling Stonesi i News Kids On The Block odgodili su svoje ljetne turneje za 2020. kao i brojni drugi umjetnici.

Pročitajte i:

Linker
17. travanj 2024 11:44