BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia
Najnoviji izazov

Sve više poznatih pokazuje kako pravilno prati ruke, videa su im prezabavna

Javio se novi izazov pod nazivom 'SafeHands', a sve više poznatih odlučilo ga je prihvatiti i prionulo je pranju ruku, objašnjavaju kako se to pravilno radi i nominiraju jedni druge.

Cijeli svijet je u karanteni, borimo se protiv nevidljivog ali opasnog neprijatelja i dok se svi prilagođavaju na novi skučeni prostor kretanja celebrityji su iznimno aktivni na društvenim mrežama. Možda sad više nego ikad, jer, svi imamo mnogo više vremena. Hvalevrijedna inicijativa koju je potaknula Svjetska zdravstvena organizacija jednostavna je toliko da nam je netko pričao prije nekoliko mjeseci ne bismo vjerovali - izazov kako pravilno oprati ruke.

Pod nazivom safe hands challenge (izazov sigurnih ruku) brojni svjetski celebrityji pokazuju način kako pravilno oprati ruke, nominiraju jedni druge. Neki su ozbiljni i drže mini predavanje o opasnosti koronavirusa, neki su strogi, neki su duhoviti, neki uče prati ruke i svog psa. Iako je inicijativa krenula prošlog tjedna, kako vrijeme odmiče sve ih je više.

Pjevačica Selena Gomez pridružila se #SafeHands izazovu, nakon što ju je nominirala osnivačica Huffington Posta Ariana Huffington. Gomez je oprala ruke detaljno, priznala je da ona do sada nije prala ruke u trajanju 40 sekundi, kako kazuju neke preporuke. Na kraju je pozvala da joj se pridruže manekenka Gigi Hadid, reperica Cardi B i glumica Olivia Wilde.

Posljednja ju je i poslušala i odmah prionula poslu. "Glumila sam liječnicu u TV seriji i tamo smo trebali prati ruke kao i liječnici, otada sam jako agresivni perač ruku. I uvijek su nam napominjali kako ljudi zaborave oprati palce", ispričala je Olivia dok je pjevušila u kupaonici i prala ruke.

Jedan od veterana #SafeHands izazova, a i spašavanja svijeta općenito, je zvijezda Terminatora i bivši guverner Kalifornije Arnold Schwarzenegger koji je snimio tutorial pranja ruku za svog psića Cherry. "Pokušao sam objasniti Cherry, ali mislim da ćete vi obratiti više pažnje. Budite sigurni. Perite ruke. Slušajte znanstvenike i stručnjake, ne glupane. Zajedno, možemo to usporiti i zaštititi jedni druge" , poručio je Arnie uz presladak video u kojem svom psiću objašnjava kako pravilno oprati šape, odnosno ruke.

Izazovu se pridružio i Gordon Ramsey koji je temeljito istrljao ruke nad sudoperom, a slavni kuhar nominirao je još jednu veliku zvijezdu, vozača Formule 1 Lewisa Hamiltona.

Kako pravilno oprati ruke pokazala je i bivša ruska tenisačica Marija Šarapova, i ona je pomalo pjevušila dok je u kupaonici temeljito trljala ruke sapunom.

Glumac i komičar Terry Crews na svoj specifičan način pridružio se izazovu, on nije tumačio koliko je bitno prati ruke nego je uz poruku "Nećeš danas sotono!" oprao ruke na pjesmu "I will survive".

Najbolja zaštita trenutno je ostati doma, stoga podržite kampanju #ostajemdoma

Pročitajte i:

Linker
18. travanj 2024 05:43