Getty Images
PRIPREME SU U JEKU

Tko su raspjevani voditelji Eurosonga?: Evo zašto jedna od voditeljica posebno pamti Danijelu Martinović

Fantastični trio, glumica, pjevačica i voditelj koji svi pjevaju stat će uz izvođače i voditi 65. po redu izbor za pjesmu Eurovizije 2020. Domaćin je ovoga puta Nizozemska zahvaljujući pobjedi Duncana Laurencea s pjesmom Arcade, a ovo su voditelji koji će biti dio spektakla.

Poznato je tko će nas 12., 14. i 16. svibnja provesti kroz tri večeri Eurosonga. To su glumica i voditeljica Chantal Janzen, pjevačica i voditeljica Edsilia Rombley i pjevač, voditelj i nizozemski komentator Eurosonga Jan Smit.

Chantal Janzen

Rođena u Tegelenu 1979., Chantal se obrazovala na Umjetničkoj akademiji u Amsterdamu. Počela je kao glumica u mjuziklima, da bi kasnije počela glumiti u nizozemskim filmovima i voditi na televiziji AVRO (prije spajanja s TROS-om). Trenutno je na RTL-u gdje vodi nizozemski The Voice, a nagradu za najbolju voditeljicu dobila je pet puta. Organizatori su je izabrali jer je jedna od najtalentiranijih voditelja.

Edsilia Rombley

Rođena u Amsterdamu 1978., Edsilia je pažnju nizozemske publike dobila pobjedom u šouu Soundmixshow 1996. Dvije godine poslije, natjecala se na Eurosongu 1998., gdje je osvojila sjajno četvrto mjesto (imala je 19 bodova više od hrvatske predstavnice Danijele Martinović). Na Eurosong se vratila 2007., no u konkurenciji od 27 zemalja u polufinalu, osvojila je tek 21. mjesto. Od 2014. nastupa u supergrupi Ladies of Soul, u kojoj nastupa i Glennis Grace (Nizozemska ESC2005.). Jedna od izvođačica do 2017. bila je i Edsilijina šurjakinja Trijntje Oosterhuis (Nizozemska ESC2015.). Inače, ove je godine vodila poznati predeurovizijski koncert Eurovision in Concert u Amsterdamu, a organizatorima se toliko svidjela da ćemo je u istoj ulozi vidjeti i 2020.

HELSINKI, FINLAND - MAY 09:  Netherland's entry to the Eurovision Song Contest 2007, Edsilia Rombley performs on stage during a dress rehearsal for the semi Final on May 9, 2007 in Helsinki, Finland. The final of the Eurovision Song Contest will take place at Hartwall Areena on May 12 in Helsinki. (Photo by Johannes Simon/Getty Images)
Getty Images

Jan Smit

Jedini muški u voditeljskom triju Eurosonga 2020., Jan je rođen 1985. u Volendamu, a već u dobi od deset godina ostvario je svoj prvi hit. Već nekoliko godina on i Cornald Maas sinonim su za prijenose Eurosonga u Nizozemskoj, a osim Eurosonga, vodi šou Beste Zangers zahvaljujući kojem je dvaput nominiran za najboljeg nizozemskog voditelja. Kao pjevač šlegeru, član je grupe De Toppers (Nizozemska ESC2009.) i njemačke grupe KLUBBB3, te je najpoznatiji nizozemski pjevač u Belgiji, Njemačkoj (preko 12 milijuna pregleda njegovih pjesama), Austriji i Švicarskoj.

Kod kuće...

Doru će voditi Doris Pinčić Rogoznica, Zlata Muck Sušec, Mirko Fodor i Duško Ćurlić, a u večeri ćemo vidjeti 16 izvođača.

Doru ovoga vikenda otvara Istrijanka Elis Lovrić, a zatvara je Damir Kedžo. Na Dori će nastupiti i Bojan Jambrošić, Alen Vitasović, Zdenka Kovačiček, Indira, Colonia, Mia Negovetić. Mia se jako veseli nastupu na Dori, a otkrila je i planove nakon srednje škole.

"Nakon završetka srednje škole se potpuno želim posvetiti glazbi i odmaknuti od školskog sustava gdje moramo 16 predmeta imati na leđima i svakog učiti kao da je jedini. Što se tiče faksa, nadam se da ću pronaći nešto što mi odgovara. Razmišljala sam upisati Berklee, ali još ne znam. Ima još vremena za odluku", dodala je.

Linker
19. travanj 2024 15:52