Jasna poruka

Aniston objavila sliku Ane Brnabić i drugih političarki te poručila: ‘Osnažite žene, promijenite svijet!‘

Glumica je objavila politički angažiran video kojim je obuhvatila žene koje trenutno obnašaju visoke političke dužnosti, među njima je i premijerka susjedne Srbije.

Jennifer Aniston ne koristi često Instagram, ali kada nešto objavi to snažno odjekne među njezinih 36 milijuna pratitelja. Sada je slavna glumica odlučila poslati snažnu poruku hvaleći žene liderice diljem svijeta. U nizu Instagram storyja, Jen je predstavila brojne žene koje obnašaju dužnost predsjednica i premijerki - a među njima je pokazala i premijerku susjedne Srbije Anu Brnabić.

Prva koju je stavila na objavu je moćna liderica Njemačke Angela Merkel. "Dok je svijet ometen bukom koju rade oni što se opiru promjeni... Promjena se svejedno dogodila", napisala je Aniston na početku videa, uz sliku kancelarke Merkel.

image
Slike Angele Merkel i Ane Brnabić Jennifer Aniston podijelila je na svom Instagramu.
INSTAGRAM @JENNIFERANISTON

Zatim se na njenom storyju nižu slike premijerki Škotske, Norveške, Finske Danske, Slovačke, Novg Zelanda, a među njima je i premijerka Srbije Ana Brnabić.

Čitajte i: Svi se to trebamo podsjetiti: Jen izvukla staru fotografiju i naglasila što je sada jedino bitno

"Osnažite žene i promijenite svijet", poručila je Aniston. Zatim je nakon niza političarki koje su trenutno na funkcijama Jen pokazala i neke žene za koje smatra da su svojim primjerom pokazale što je to ženska snaga - od voditeljice Oprah Winfrey, aktivistice Grete Thunberg do Hillary Clinton, Michelle Obame i američkih dužnosnica Kamale Harris te Nancy Pelosi.

Oduševila cijeli svijet

Ova glumičina objava, u čiju je izradu uložila mnogo istraživanja i truda, oduševila je medije diljem svijeta. Od Finske, preko Azije do Srbije mediji pozdravljaju potez Aniston koja je u svoj story uključila i političarke iz njihovih zemalja.

Čitajte i: Rodila partnerica srpske premijerke Ane Brnabić: Stigao sin!

Glumica je putem te društvene mreže i prije objavljivala društveno – angažirane poruke, nedavno je odala počast Martinu Lutheru Kingu, borca za prava Afro Amerikanaca u toj zemlji. Uoči predsjedničkih izbora jasno je izricala stav o tome kako treba izaći na glasovanje, iako je bila suptilna oko nagovaranja za kojeg kandidata bi trebalo dati glas.

Nakon što je postalo jasno kako je novi predsjednik SAD-a Joe Biden, Aniston je podijelila dirljiv video voditelja CNN-a Vana Jonesa koji se rasplakao od sreće u javljanju uživo. "Danas je dobar dan, vrijeme je da krenemo naprijed”, poručila je tada Jennifer.

Čitajte i: Nije joj ni 40. ova premijerka odrasla je u siromaštvu, borila se s neplodnošću i osvojila svijet

Tijekom pandemije koronavirusa, Jen je upozoravala ljude na važnost noenja maske i pridržavanja propisanih mjera, zbog toga je čak podijelila i fotografiju svog prijatelja iz bolnice.

"Ovo je naš prijatelj Kevin. Savršeno zdrav, bez kroničnih bolesti. Ovo je Covid. Ovo je stvarnost. Ne možemo biti toliko naivni da pomislimo kako možemo nadmudriti virus. Ako želimo da ovo završi, a želimo, zar ne? Jedini korak koji trenutačno možemo napraviti je, molim vas, nositi masku," napisala je glumica kako bi potaknula pratitelje da nose masku.

Čitajte i: Ženska snaga u Finskoj: Najmlađa premijerka vodit će zemlju s još četiri žene

Linker
25. travanj 2024 07:43