Reuters
GLUMAC, GLAZBENIK I SLIKAR

Anthony Hopkins je iznenađen velikim uspjehom svojih slikarskih djela

Velški glumac Anthony Hopkins, najpoznatiji po ulozi zastrašujućeg Hannibala Lectera, lani je privukao pozornost zahvaljujući ulozi u hit serijalu "Westworld", ali oskarovac, osim glume, ima još dvije ljubavi – glazbu i slikarstvo.

Iako nije tajna da je Hopkins, osim što je jedan od najboljih holivudskih glumaca, i glazbenik, malo tko je znao da svaki slobodan trenutak provodi u ateljeu u svojem domu u Malibuu. Njegova djela trenutno su izložena u dvije Jeff Mitchum galerije u Las Vegasu, a ovog mjeseca bit će otvorena joj jedna u Kaliforniji.

Even I'm amazed that I created these. #anthonyhopkinsart

Fotografiju objavljuje Anthony Hopkins (@anthonyhopkins)

Neka od njih prodana su za 80 tisuća dolara, a možete ih pogledati na njegovom Instagram profilu koji mu služi kao portfolio. Da se okuša u slikarstvu potaknula ga je njegova supruga Stella Arroyave nakon što je, prije skoro 15 godina, pronašla njegove crteže. Njegove su slike iizložene zahvaljujući njoj, ona ga je uspjela uvjeriti da je "pravi slikar". Sada se već dvije godine intenzivno bavi slikarstvom – četiri dana u tjednu rezervirana su za njegov hobi, osim ako nema neki glumački projekt kao što je lani bio "Westworld".

The Tempest. #anthonyhopkinsart #jeffmitchumgalleries

Fotografiju objavljuje Anthony Hopkins (@anthonyhopkins)

- Za mene je to vježba za mozak, a i usrećuje me, jednako kao glazba i gluma – izjavio je 79- godišnji Hopkins koji svakodnevno sjedne za svoj piano, a ove godine izlaze i dva filma u kojima glumi: "Transformers: The Last Knight" i "Thor: Ragnarok".

Velški glumac voli djela Van Gogha i Picassa, ali kaže da oni nisu utjecali na njegove radove – slika prema osjećaju, voli boje i različite oblike. Prije je često slikao pejzaže, ali sada su mu glavni motiv lica.

Painting is something I love to do. It's a form of meditation. #anthonyhopkinsart #painting #art

Fotografiju objavljuje Anthony Hopkins (@anthonyhopkins)

Creation. #anthonyhopkinsart #desertartcollection #painting #art

Fotografiju objavljuje Anthony Hopkins (@anthonyhopkins)

Linker
16. travanj 2024 06:56