TRADICIONALNI UKRASI

Božićna rapsodija prve dame SAD-a: Ovako je Jill Biden uredila Bijelu kuću uoči blagdana

Poruka koja se ove godine želi poslati božićnim dekoracijama u domu Bidenovih je ta da su su najbitniji oni darovi koji su iz srca, oni koji nas ujedine s drugim ljudima.

Prvi su to blagdani prve dame SAD-a Jill Biden u Washingtonu stoga se morala iskazati. Već na prvi pogled jasno je kako je Bijela kuća tradicionalnije okićena nego u doba Melanije Trump. Zna se, kič je imperativ, a dekoracije su tu kako bi i okorjelim političarima podigle raspoloženje. Tema su stvari, odnosno "Darovi srca", koji nas ujedinjuju i liječe, a Jill to vidi kroz klasične božićne boje - crvenu, zelenu, bijelu i zlatnu. Blagdanske dekoracije sa svojim je timom počela planirati već početkom ljeta.

Svaka soba ima i svoju priču. Primjerice, knjižnica je ukrašena s darovima učenja, a jedna se soba posebno ističe jer ona skriva obiteljske fotografije Bidenovih koje su poslužile kao božićni ukrasi.

"Prva dama provela je posljednjih nekoliko vikenda u obiteljskoj kući u Delawareu gdje je pregledavala foto albume i birala svoje favorite", rekala je komunikacijska direktorica Istočnog krila Bijele kuće, Elizabeth Alexander. Kao božićni ukrasi poslužile su i fotografije bivših predsjednika i prvih dama, u prvom planu Kennedyjevih, Clintonovih, Johnsonovih te Reaganovih. Na boru su i Donald i Melania Trump, ali su skriveni odostraga što samo pokazuju kakav stav Bidenovi imaju prema prošloj postavi.

image

Glavno božićno drvce u Bijeloj kući

ALEX WONG/GETTY IMAGES/PROFIMEDIA

Prema Bijeloj kući, ukupno je stavljeno 41 božićno drvce, 6000 vrpci, više od 300 svijeća i više od 10.000 ukrasa. Američki mediji tvrde kako je uređenje skromnije nego prijašnjih godina, što je Jill opravdala teškim vremenima zbog pandemije koronavirusa izjavivši kako su sada najvažniji mali znaci pažnje.

image

Hodnik u Bijeloj kući

SIPA USA/DDP USA/PROFIMEDIA

Na kičenju je radilo stotinjak volontera koje se svake godine mogu doborovoljno prijaviti, no ove su godine primali samo one iz Washingtona, zbog pandemije. Jill Biden im se svima ponaosob zahvalila. A što bi blagdani bili bez gigantskih čarapa u koje stanu pokloni? Njih šest visi na kaminu u Državnoj blagovaonici za svakog Bidenovog unuka, a ispleo ih je obrtnik iz Delawarea.

Čitajte i: Jill Biden prava je prva dama modernog doba: Niti jedna prije nje u povijesti Amerike nije ovo napravila

Linker
19. travanj 2024 20:31