Malo smijeha

Dosta vam je 2020.? Halle Berry misli isto i ima genijalne ideje kako ju ispratiti

Vilenjaci na polici zaposjeli su brojna kućanstva, a ovi pomagači Djeda Božićnjaka u kući slavne glumice malo su se oteli kontroli i počeli raditi nepodopštine.

Da se nevoljama najbolje nasmijati zna i glumica Halle Berry (54). Ona je ovaj pandemijski Božić odlučila u kući postaviti ‘naopako‘, barem u igri s lutkicama vilenjaka. Glumica koja odgaja dvoje djece kći Nahlu (12) i sina Macea (7) još uvijek im u predbožićno vrijeme održava tradiciju vilenjaka na polici - koji se u kućama nalazi kao izaslanik Djeda Božićnjaka.

"Naša obitelj vilenjaka na polici luda je za 2020. baš kao i svi drugi", napisala je Halle uz oznaku da je ova sezona za biti zločest.

Njezini vilenjaci koji se kreću po kući napravili su niz nepodopština - od paljenja kuće za Barbie lutke, piškenja u limunadu, prljanja zida ketchupom, upadanja u mikrovalnu pećnicu. Vilenjaci u kući Halle Berry, koji bi trebali nadzirati djecu i ukućane ponašaju li se dobro, sami su zastranili.

To, naravno nisu jedini ukrasi koje Halle i djeca imaju u kući, ali su sigurno najzabavniji. Glumica je pokazala svoju vrckavu stranu, izokrenuvši igru koja je raširena u američkim domaćinstvima, poznata pod imenom "Elf on the Shelf" - vilenjak na polici. U ovoj tradiciji glavnu ulogu imaju malene figurice vilenjaka, koji su kao posebni izviđači Djeda Božićnjaka, poslani sa Sjevernog pola kako bi nadzirala djecu i njihovo ponašanje.

Tradicija koja je zaludjela brojnu djecu (i roditelje)

Ideja je ta da maleni pomagači Djedice preko dana gledaju kako se djeca ponašaju, a tijekom noći vraćaju se na Sjeverni pol i tamo daju izvješće o tome jesu li djeca dobra ili zločesta.

Postoje samo dva pravila - djeca ne smije dodirnuti vilenjaka ili će on izgubiti svoju čaroliju. Drugo je pravilo da se vilenjak s police neće ni pomaknuti, niti progovoriti dok su djeca budna. Oni se miču samo po noći - kada putuju na Sjeverni pol. Kada se vrate u kuću, zauzmu novi položaj.

Zadatak roditelja je da svake noći pomaknu igračku unutar doma, kako bi stvorili iluziju da se vilenjak ujutro upravo vratio od Djedice. Amerikanci vilenjake u kuće puste oko Dana zahvalnosti - te ih do Božića pomiču po kućama.

Svijet se s ovom tradicijom susreo 2005. kada je Carol Aebersold sa svoje dvije kćeri objavila dječju knjigu istog naziva. Danas Elf on the Shelf ima i svoju službenu stranicu, gdje se uz kupovinu knjige i lutaka vilenjaka mogu dobiti i ideje kako pomicati vilenjake po ‘policama‘ odnosno po kući.

Luckasta Halle zasigurno inspiraciju za obiteljske vilenjake nije potražila na stranici namijenjenoj za djecu. Ova se tradicija u 15 godina toliko uhvatila u Americi, da su celebovi na Instagramu pokrenuli vlastitu verziju Elf on the Shelf izazova - u kojoj su objavljivali fotošopirane slike sebe s drugim poznatim osobama čija se imena rimuju s njihovima.

Linker
25. travanj 2024 17:36