KAKAV CAR

Gdje mu je kraj? Proslavio se kao dijete, danas je član dva megabenda, a inozemnu karijeru gradi i autorskim pjesmama

Prije turneja s bendovima Whitesnake i Trans-Siberian Orchestra Dino Jelusić je glavna zvijezda gala showa Rock The Opera u Zagrebu i Ljubljani.

Zagrebački pjevač, glazbenik i skladatelj Dino Jelusić (29) pandemiju koronavirusa iskoristio je na najbolji mogući način - pišući autorske pjesme koje sa svojim novim hard rock bendom Jelusick nakon ponovnog otvaranja klubova zbog ublažavanja epidemioloških mjera ove jeseni izvodi na turneji po zemljama zapadne Europe.

Zagrebačka publika će ga moći vidjeti i čuti na gala showu Rock The Opera u dvorani Vatroslava Lisinskog 22. listopada, koji se idućeg dana 23. listopada izvodi i u Cankarjevom domu u Ljubljani.

image
Nakon brojnih uspjeha diljem Europe, rasprodanih koncerata u najprestižnijim koncertnim dvoranama i Jadranske turneje, glazbeni spektakl “Rock The Opera” napokon stiže i u Zagreb!
PRESS

- Da ne bi bilo zabune naš show nema nikakve veze s operom: izvodimo rock standarde velikana kao što su Pink Floyd, Deep Purple, AC/DC, Queen, Led Zeppelin, U2 i drugi u simfonijskoj pratnji Zagrebačke filharmonije. Meni je poseban motiv da nastupim bio taj što isti repertoar u britanskoj verziji showa izvodi Joe Lynn Turner, bivši pjevač benda Rainbow, jedan od mojih glazbenih idola - govori Jelusić kojeg je svijet upoznao kao 11-godišnjeg pobjednika dječjeg Eurosonga, prvog u njegovoj povijesti.

Čitajte i: Presretan zbog suradnje: Dino Jelusić otkrio kako je došlo do poziva iz Whitesnakea, a osvrnuo se i na Vucu

Danas je sedmi i najmlađi član megapopularnog rock sastava Whitesnake, s kojim početkom svibnja iduće godine kreće na oproštajnu svjetsku turneju.

image
Projekt u kojem sudjeluje i naš mladi glazbenik bazira se na najvećim klasičnim rock-hitovima grupa Queen, Deep Purple, Pink Floyd, Led Zeppelin, AC / DC, Rainbow, U2 i mnogih drugih.
BRUNO KONJEVIC/CROPIX

- Nevjerojatan je osjećaj čuti glas Davida Coverdalea na telefonu. Mjesto u bendu dobio sam bez audicije, a okupit ćemo se na probama 18. travnja iduće godine u Los Angelesu - priča Jelusić, koji je paralelno član i američkog megabenda Trans-Siberian Orchestra. U glazbenu povijest TSO su se upisali kao jedini bend u povijesti koji u 25 godina karijere nije nastupio u koncertnoj dvorani manjoj od arene - u prosjeku njihove nastupe prati između 15 i 20 tisuća gledatelja, niti na jednom nastupu nisu imali predgrupu, a uz to nikad nikome nisu bili predgrupa.

- Moj glavni cilj je da u idućih pet godina sa svojim bendom i pod svojim imenom dođem do sličnog statusa u Europi - kaže Dino Jelusić koji publici u Lisinskom obećava dva sata čistog rock užitka.

Čitajte i: Dobrodošao među legende! Dino Jelusić pridružio se članovima jedne od najvećih svjetskih rock grupa

Linker
19. travanj 2024 05:37