PRONAŠLA SE U NJENOM LIKU

Holivudska glumica Renée Zellweger želi ponovno biti Bridget Jones: ‘Obožavam je!‘

Dnevnik Bridget Jones je komedija iz 2001. koju je režirala Sharon Maguire, a gledatelji je najviše pamte po plavokosoj glumici koja je u kratkom roku osvojila simpatije gledatelja jer je bila suprotna idealnoj heroini iz tipičnih holivudskih romantičnih filmova onog vremena.

Američka dvostruka dobitnica Oscara, Renée Zellweger priznala je da silno želi ponovno utjeloviti lik britanske plavokose solo djevojke dok je promovirala svoju novu emisiju The thing about Pam. Gledateljima je otkrila koliko obožava ulogu popularne Bridget Jones, a na pitanje postoji li mogućnost o nastavku popularne komedije nije dugo razmišljala o odgovoru.

"Nadam se. Nadam se. Stvarno je zabavno igrati njen lik, jednostavno volim biti u njezinoj koži," izjavila je glumica te otkrila da je 'uživala tijekom snimanja na setu'.

Inače, Zellweger je prvi put igrala heroinu 2001., a Dnevnik Bridget Jones doživio je komercijalni uspjeh i donio glumici prvu nominaciju za Oscara 2002. godine. U filmu je utjelovila 32-godišnju slobodnu Britanku koja piše dnevnik o svojim iskustvima i stvarima koje priželjkuje u budućnosti. Glumila je i u nastavcima filma, gdje su joj partneri bili glumci Hugh Grant i Colin Firth, koji se u komediji bore da osvoje njenu pažnju i srce.

Nakon što je prvi put dobila ulogu, na audiciji su joj rekli da je premršava pa se udebljala 10 kilograma i u potpunosti usavršila britanski naglasak.

Film se snimao u Londonu 200.godine, a simpatična glumica utjelovila je ponovno istu ulogu 2014. i 2016. godine. Posljednji film zaradio je 212 milijuna dolara na svjetskim kino blagajnama i ostvario je ogroman uspjeh.

The Thing About Pam trenutno se emitira na NBC-u, a Renee je tijekom emisije otkrila i zbog čega se najviše povezala s ulogom popularne Bridget.

"Ona je jednostavno tako simpatična, samozatajna i odlučna. Obožavam je, mislim da je stvarno rijetko kada glumite nečiji lik kroz sve faze njezinog života", priznala je holivudska glumica.

Jedan od posljednjih snimljenih filmova bio joj je Gospođica Potter, gdje glumi britansku spisateljicu knjiga za djecu. Također je dala glas likovima u crtićima Riba ribi grize rep i Pčelin film. Također je dobitnica nagrade Zlatni globus, BAFTA, kao i nagrade Ceha filmskih glumaca.

Premda su je u Hollywoodu nagovarali da promijeni prezime kako bi bilo zvučnije, odustala je od te ideje i zadržala svoje. Bila je u vezi s nekoliko popularnih glumaca, među kojima su Jim Carrey i George Clooney, a povezivali su je i s Lukeom Perryjem, Paulom McCartneyjem i drugima. Godine 2005. udala se za country pjevača Kennyja Chesneyja, međutim razvela se nakon samo četiri mjeseca.

Linker
19. travanj 2024 11:51