BRAVO

Ivica Kostelić preplovio Atlantik i to proslavio skokom u more! ‘Sada ću pustiti da me obuzme čar spokoja‘

Bivši skijaš Ivica Kostelić oprostio se od profesionalne karijere, no ne i od sportskih aktivnosti. Vratio se s jedriličarske utrke Transat Jacques Vabre i na društvenim mrežama napisao emotivan status.

- Preplovili smo ocean, ostavili smo dugu brazdu iza nas. Čovjekova je sudbina da ta brazda, kao i svaki drugi njegov trag, kratko traje. Valovi su već poklopili našu rutu i ostaje samo priča; ona nadživi naše tragove i učini ih vječnima. Priča pak vrijedi samo ukoliko se može podijeliti. Sinoćnjim ulaskom u cilj Transat Jacques Vabre, nakon 22 dana tvrdog utrkivanja, mogao sam pročitati vaše poruke koje su mi potvrdile ono što vrijedi: da ste uvijek bili uz mene i da smo mogli dijeliti istu priču. Hvala vam za to - napisao je na Facebooku bivši skijaš Ivica Kostelić, koji se avanture nije odrekao niti u mirovini.

Naime, prije nešto više od tri tjedna krenuo je jedrilikm na Transatlantsku utrku, duljine oko 4500 milja, od Le Havrea u Francuskoj, pa sve do otoka Martinique u Karipskom moru. Napor je to psihički i fizički koji može izdržati samo netko tko je od malih nogu naučen na red, rad i disciplinu, a to je svakako vrhunski sportaš Ivica.

"Svakog iole produhovljenog čovjeka prelazak oceana preplavi oceanom emocija, a posebno kada je taj prelazak začinjen natjecateljskom strašću i naporom. Oprostit ćete mi stoga sto ću analizu regate ostaviti za neku drugu priliku, a sada ću pustiti da me obuzme čar spokoja koji nastane kada se nakon 22 dana jurnjave odjednom zaustavite, kada grmljavinu krijeste zamjeni tišina sigurne luke, kada blagi noćni povjetarac šapne umornom mornaru: mirno spavaj", napisao je u pomalo pjesničkom stilu.

Ciljnu liniju jedrilica "Croatia Full of Life" prešla je u luci Fort de France na otoku Martinique, a Ivica se pohvalio kako je njegova hrvatsko-francuska posada osvojila 17. mjesto od ukupno 45 brodova u Klasi 40.

Odvojen od supruge Elin i njihovo četvero djece, Kostelić je na jedrilici proslavio i svoj 42. rođendan.

"Za proslavu smo žrtvovali zaposljednju pločicu čokolade, koju smo smjestili između dva komada dvopeka, da glumi rođendansku tortu. Pridodali smo još i kompot od kruške, koji smo posebno čuvali za tu prigodu", napisao je na Facebooku, koji mu je u protekla tri tjedna poslužio kao dnevnik brojnih morskih avantura. Početkom lipnja pitali smo ga otkud mu tolika želja za avanturom i brine li njegova supruga što često testira vlastite granice.

image

Ivica Kostelić s blizankama

IVANA NOBILO/CROPIX

Čitajte i: Ivica Kostelić otkrio čime se bavi Janica: 'Drago mi je što se naši klinci druže'

"Malo se brine, to je normalno, ali uglavnom pokušavam što je više moguće ostati na nekoj sigurnoj strani. Nije to isključivo želja za adrenalinom, ali ima tu i drugih stvari. U svakom slučaju, to je jedna stvar u kojoj se se poklapaju mnoge stvari i u kojoj uživam. To je za mene veliki izazov i to je ono što mi treba", rekao je tada.

Linker
18. travanj 2024 13:52