pronašao ga nećak

Iznenadna smrt poznatog glumca sve je ostavila u šoku: Njegova dugogodišnja borba s ovisnošću završila je tragično

Omar iz kultne serije Žica pronađen je mrtav u svom stanu. Koliko god se je trudio, nije se uspio osloboditi pakla ovisnosti.

Američki glumac Michael Kenneth Williams, najpoznatiji po ulozi Omara Littlea u HBO-ovoj kultnoj seriji 'Žica', pronađen je mrtav u svom stanu u New Yorku, a neslužbeno se sumnja na predoziranje opijatima.

Pronašao ga je nećak u njegovom penthouse u otmjenom dijelu Brooklyna, a navodno je kraj njegovog beživotnog tijela bio pribor za drogiranje.

Točan uzrok smrti znat će se nakon obdukcije, no nije tajna da se ovaj talentirani glumac i producent dugo borio s ovisnošću o čemu je i javno govorio.

image
Michael Kenneth Williams u seirji 'Žica'.
SUPPLIED BY LMK/LANDMARK/PROFIMEDIA

Preminuo je dva mjeseca prije 55 rođendana, a struka ga je smatrala jednim od najtalentiranijih i najkarizmatičnijih glumaca svoje generacije. Dobitnik je brojnih filmskih i televizijskih nagrada, a pet puta bio je nominiran za uglednu TV nagradu Emmy. Iza sebe ima više od sto uloga među kojima su serije Klub otpisanih, Carstvo poroka, Ekipa za očevid, Zakon i red te filmovi 12 godina ropstva, Skrivena mana, RoboCop…

Čitajte i: Preminuo Jean-Paul Belmondo u dobi od 88 godina: Ugasio se mirno, otišao je u svom domu

Prijateljevao s Tupacom

Rođen je kao najmlađe od desetoro braće u Brooklynu, u djetinjstvu je bio zlostavljan, a izvukao se uz glazbu i ples. Postao je i koreograf za brojne bendove i nijhove video uratke. Upravo ga je prijateljstvo sa slavnim, pokojnim reperom Tupacom Shakurom koji mu je pomogao da dobije prvu veliku filmsku ulogu u filmu Bullet, lansiralo u svijet slavnih.

image
Michael Kenneth Williams prijateljevao je s Tupacom Shakurom.
-/WENN/PROFIMEDIA

Prepoznatljivi ožiljak preko čela zaradio je u barskoj tučnjavi kada je imao 25 godina. Privatni život mu je dosta tajnovit - poznato je jedino da je 2019. godine bio u vezi s glumicom Tashom Smith. Ima sina Elyjaha, no njegova dob i majka nisu poznati javnosti.

Linker
16. travanj 2024 15:06