prava filmska priča

Jedna od najljepših ljubavnih priča nogometnog svijeta: Ivan Rakitić dugo je osvajao svoju Raquel

Slavni nogometaš Ivan Rakitić i njegova supruga Raquel u travnju će proslaviti 11 godina braka, a u vezi su nešto više od 13 godina. Trenutačno se ovaj bračni par sprema za novo životno poglavlje i preseljenje u Saudijsku Arabiju.

Svi su ljubavni počeci posebni na svoj način, no ako se za neke supružnike može reći da su se upoznali filmski onda su to Ivan Rakitić i Andalužanka Raquel. U lijepu brinetu popularni Raketa zaljubio se istog dana kada je prvi put posjetio njezinu rodnu Sevillu. Krenuo je proslaviti novi ugovor s nogometnim klubom Sevilla, a igrom slučaja sjeli su baš u kafić u kojem je radila Raquel. Iako je za oboje je to bila ljubav na prvi pogled, iako je našem nogometašu rođenom u Švicarskoj trebalo čak sedam mjeseci da svoju suprugu nagovori da s njim izađe na prvi spoj.

"Negdje oko ponoći nagovorio sam brata Dejana, koji mi je i menadžer, da odemo na piće u grad. Sjeli smo u prvi kafić i čim sam ugledao Raquel, koja je tamo radila kao konobarica, rekao sam mu da će mi ta prelijepa djevojka postati žena. Iako mi je trebalo dugo da je privolim da iziđe sa mnom na spoj, znao sam da joj se sviđam jer me nikada nije odbila, samo se izvlačila da nema vremena. A kako je govorila samo španjolski, sporazumijevali smo se rukama, poput Tarzana i Jane - sve dok ga ja nisam naučio", ispričao je Rakitić u svom velikom intervju koji je 2015. dao za Gloriju. Kasnije je za The Players Tribune dodao: " Bila je jednostavno "Wow". To je dio filma u kojem sve ide usporeno dok je gledam… Bila je jednostavno prelijepa", opisao je Raketa.

image

Ivan Rakitić i Raquel Mauri u braku su od 2013. godine i ponosni su roditelji dvije djevojčice

Saša Burić/CROPIX

Bivši hrvatski nogometni reprezentativac i dugogodišnji igrač Barcelone i Seville, s Raquel je vjenčao 2013. godine, poslije točno dvije godine veze, a njegova prosidba itekako je bila posebna.

"Rekao sam joj da organiziram zabavu u našem tapas baru koji smo neko vrijeme držali u Sevilli. No, umjesto glazbe i puno ljudi, dočekao ju je potpuno prazan bar: u sredini je bio samo stol za nas dvoje, s cvijećem i svijećama. Nakon večere kleknuo sam pred nju, izvadio prsten s briljantom i umjesto uobičajenog "Hoćeš li..." izrekao sam joj svoje ljubavne zavjete ", otkrio je za Gloriju koji je taj događaj opisao kao najljepši dan u životu, uz rođenje njegovih dviju kćerkica, uskoro desetogodišnje Atlhee te tri godine mlađe Adare.

image

Prvo su vjenčali civilno,a dvije godine kasnije i na raskošnom vječanju u crkvi u Sevilli

HIDALGO/MARCA/SIPA PRESS/PROFIMEDIA

Rakitić i njegova Raquel, koji su dvije godine nakon građanskog vjenčanja zavjete ponovili u jednoj crkvi u Sevilli, i danas su ludo zaljubljeni i to ne kriju. Kako je i sam to nekoliko puta istaknuo, Raquel je njegova najveća potpora. Tako će sigurno biti i ove godine, kada se par sprema za novo preseljenje. Naime, nakon što je čak trinaest godina proveo u Španjolskoj, od toga posljednje tri upravo u Sevilli gdje je i započeo ljubavnu priču sa svojom suprugom, Raketa je potpisao ugovor s Al Shababom iz Rijada. Iako je kako pišu mediji, danas 36-godišnji Ivan planirao završiti u klubu i gradu gdje je zapravo i započeo, planovi su mi se promijenili. A emotivan odlazak iz kluba s njim je i ovaj put proživjela njegova supruga.

"Dan pun emocija koje nikada nećemo zaboraviti s kojim naše poglavlje u klubu Sevilla završava. Zajedno započinjemo novo s puno želje i uzbuđenja u Al Shahabu. Hvala vam svima puno na toliko ljubavi koje smo dobili od vas", napisala je u emotivnoj objavi Raquel na Instagramu uz fotografiju na kojoj pozira s Ivanom i obitelji.

Prvi komentar na objavu, naravno bio je onaj Ivanov u kojem joj je napisao koliko je voli, točnije "volim te živote moj" te tako još jednom potvrdio kako je njihova ljubav itekako snažna i jaka te da će mu u novom životnom poglavlju najveća podrška biti upravo njegove tri žene- supruga i dvije kćeri.

Linker
22. travanj 2024 16:56