Ines Stipetić
NAGRADA HRVATSKOG GLUMIŠTA

Krunoslav Šarić dobio priznanje za životno djelo: 'To je najviše što se može dobiti'

Pedeset godina nakon što je diplomirao na Akademiji dramske umjetnosti, glumac Krunoslav Šarić (75) dobio je priznanje za životno djelo na dodjeli Nagrada hrvatskog glumišta, koja se održala u zagrebačkom HNK-u.

Rođen je u Derventi, bio je član dubrovačkog Kazališta Marina Držića i zagrebačkog HNK-a, igrao je i u Teatru &TD, Teatru u gostima, Histrionima te na Dubrovačkim ljetnim igrama, a najdraža mu je uloga Siniše u "Gričkoj vještici".

Što vam znači nagrada za životno djelo?

- Pa to je najviše što se može dobiti u ovoj našoj glumačkoj obitelji. Velika je to sreća, ali i priznanje da nisam uzalud potrošio 55 godina baveći se glumom i umjetnošću.

Imate li još volje za rad?

- Snimam pomalo, najviše dva do tri dana, ali zbog zdravstvenih tegoba više ne nastupam na pozornici. Brzo se umaram pa radim koliko mogu i dajem najbolje od sebe.

Gledate li i dalje kazališne predstave?

- U zagrebački HNK sam prestao dolaziti na premijere jer je ravnateljica ukinula karte za penzionere. Ali zato idem u sva druga kazališta, najradije u dječja - Kazalište Trešnja i Žar ptica. Prelijepo je raditi za mlade i odgajati novu publiku.

Linker
24. travanj 2024 17:45