Novi look

Minnie Mouse prvi put u povijesti nosi hlače koje je samo za nju dizajnirala Stella McCartney

Odluka da Minnie treba odjevni remake pala je uoči 30.obljetnice Disneyland Paris, a premijera je u ožujku, mjesecu posvećenom borbi za ženska prava.

Došao je i taj trenutak: Minnie Mouse prvi put u Disneyevoj povijesti odjenut će hlače. I to ne bilo kakve: dizajnirala ih je Stella McCartney (50) koja je osmislila odjevni makeover popularnog crtanog lika, piše magazin People. Bilo je i vrijeme jer otkako je stvorena 1928., Minnie je uvijek u istom: točkasta crveno-bijela haljina s mašnom istog dezena i žutim poluštiklama. Ispod kratke haljine proviruju njezine gaće a la Bridget Jones s čipkanim porubom: vjerojatno je i njoj laknulo što je kucnuo čas da ih se riješi.

Odluka da se Minni preodjene u efektan, modri komplet s diskretnim crnim točkicama (one su i dalje njen zaštitni znak), uz cipelice u boji antracita s nešto nižom petom i pripadajućom mašnom, pala je povodom 30. obljetnice Disneyland Paris.

Kćer Sir Paula McCartneyja u najmanju je ruku polaskana što je osmislila look koji ulazi u povijest.

image

Minnie nam je svima poznata po crvenoj haljinici s točkicama bijele boje.

DEPOSITPHOTOS

Čitajte i: 90 godina Minnie Mouse: Najpoznatija mišica dobila svoju kolekciju torbi

"Oduševljena sam što radim s kultnom zvijezdom, Minnie Mouse. Uvijek je imala posebno mjesto u mom srcu. Njezin novi izgled, ponešto promijenjene ali uvijek prisutne točkice po kojima je poznata, simbol je koraka naprijed za novu generaciju", kaže dizajnerica.

Kompletom dominira meki kroj hlača koje laskaju liniji Minnie Mouse, a i modri sako djeluje ležerno, no je pritom vrlo chic. Materijal je, dakako, održiv, recikliran, te prihvatljiv veganima - što je osnovni postulat Stelle McCartney.


Svečana premijera novog izgleda mišice Minnie predviđena je za ožujak ove godine jer je taj cijeli mjesec posvećen ženama i njihovoj borbi za ravnopravnost, a održat će se u Walt Disney Studios Parku u Marne-la-Valléeu, nadomak Pariza.

Redizajn Minninenog odjevnog stila prati cijela kolekcija majica, nakita i još mnogih dražesnih memorabilija koje podsjećaju na djetinjstvo, ali u osvježenom izdanju.

Linker
20. travanj 2024 15:25