Getty Images for AFI
SLAVNI KOMIČAR

Na vrhuncu slave bio je psihički na dnu: 'Sad sam ponekad sretan'

Jedno od najpoznatijih lica iz devedesetih iskreno o problemu s depresijom koje se nakon godina borbe uspio riješiti

Proslavio se devedesetih s nekoliko komedija zahvaljujući kojima je u kratkom roku imao cijelu legiju obožavatelja, a dobivao je blockbustere jedan za drugim. Ipak, vrijeme u kojem je Jim Carrey bio na vrhuncu svoje slave je također bilo vrijeme kada se borio s depresijom - za koju sada inzistira da je se riješio.

- Sada se više ne borim s depresijom. Imao sam je godinama, ali sada kada dođe, dođe ali ne ostane. Ne ostane dovoljno dugo da me "potopi" – izjavio je u nedavnom intervjuu 55-godišnji glumac i komičar i dodao kako je sada napokon - ponekad sretan.

VENICE, ITALY - SEPTEMBER 05:  Jim Carrey walks the red carpet ahead of the 'Jim & Andy: The Great Beyond - The Story of Jim Carrey & Andy Kaufman Featuring a Very Special, Contractually Obligated Mention of Tony Clifton' screening during the 74th Venice Film Festival at Sala Grande on September 5, 2017 in Venice, Italy.  (Photo by Vittorio Zunino Celotto/Getty Images)
Getty Images

Kanadska zvijezda, koji je nekad bio među najplaćenijim glumcima u Hollywoodu, trenutačno očekuje suđenje. Naime, majka irske vizažistice Cathrione White, koja se predozirala lijekovima protiv bolova prije dvije godine, tužila je Jima Carreyja, njezinog tadašnjeg dečka, jer ga smatra krivim za njezino samoubojstvo. Suđenje je zakazano za travanj iduće godine, a njegov odvjetnik je napomenuo da se 55-godišnji glumac ne osjeća krivim te da će mu taj proces biti jako težak.

Ipak, slavni je glumac u intervjuu izjavio da ni za čim ne žali: "Kad gledam iza sebe, vidim i stvari koje u životu i u karijeri nisu završile dobro. I u tome pronađem nešto dobro". Slavni glumac posljednjih godina se u medijima nalazio prvenstveno zbog svojeg privatnog života i tragedije koja ga je zadesila, a već više od desetljeća nije imao film poput onih po kojima ćemo ga pamtiti: "Man on the Moon" (1999.), "The Truman Show" (1998.) i "Eternal Sunshine of the Spotless Mind" (2004.). Ipak, njegovi najvjerniji obožavatelji sigurno će uživati u filmu "Jim & Andy: The Great Beyond", odnosno u snimkama iza scene sa snimanja filma "Man on the Moon". Snimku nisu htjeli objaviti gotovo dva desetljeća jer su se bojali da će gledatelji zamrziti Jima Carreyja, koji za vrijeme snimanja filma uopće nije "izlazio" iz lika svojeg idola Andyja Kaufmana.

Linker
18. travanj 2024 03:21