Johnny Depp izgubio sudsku bitku

Nije uspio! Holivudski glumac morat će se nositi s epitetom supruga - batinaša

Johnny Depp je zbog optužbi za obiteljsko nasilje ostao bez nekoliko unosnih filmskih uloga i bez milijuna dolara zarade.

Holivudski glumac Johnny Deep nije uspio u pokušaju osporavanja presude na Vrhovnom sudu u Velikoj Britaniji koji je krajem prošle godine oslobodio tabloid The Sun od njegovih optužbi za klevetu. Naime, na naslovnici iz 2018. prozvali su ga suprugom - batinašem, aludirajući na optužbe glumice Amber Heard kako je bio izrazito nasilan u njihovom jednogodišnjem braku koji se raspao sredinom 2016.

Naime, sud je zaključio da se radi o istini jer The Sun prošle godine na suđenje pozvao Amber Heard kao glavnu svjedokinju koja je Deppa optužila za višestruko mentalno i fizičko zlostavljanje, a sudac Andrew Nicol zaključio je da je glumac najmanje dvanaest puta prema bivšoj supruzi bio nasilan te je njegovu optužbu za klevetu odbacio kao neutemeljenu. Depp je tada tražio dozvolu da se žali na presudu tvrdeći i da sudac nije pravilno procijenio dokaze, no sada je i Vrhovni sud potvrdio prethodnu sudsku odluku.

image
Depp je izgubio tužbu protiv The Suna, koje je tužio za klevetu.
SHUTTERSTOCK

Čitajte i: Karijera Johnnyja Deppa krenula silaznom putanjom: Nakon gubitka na sudu, izbačen iz poznatog filma

Iako mu dokazivanje njegove istine nije uspjelo u Velikoj Britaniji, Johnny Deep ne kani odustati.

Kako je u SAD-u puno teže dobiti presudu za klevetu, sada je dignuo privatnu tužbu protiv bivše supruge koja je u Washington Postu objavila kolumnu o zlostavljanju u braku i dala podršku ženama da se izbore protiv zlostavljača. Ona ime svog zlostavljača nije navela, ali nije ni morala, svi su znali o kome se radi. Sada ju čeka sudski proces s bivšim, zakazan za početak 2022.

Čitajte i: Sud je rekao svoje: Johnny Depp izgubio u pravnoj bitci stoljeća, ostala mu etiketa zlostavljača

Johnny Depp se naime, od razvoda trudi skinuti ljagu sa svog imena, ali mu to baš ne polazi za rukom. Cijelo vrijeme pokušava dokazati kako u je u njihovom odnosu bilo puno strasti, a ne nasilja i kako je Amber Heard ustvari lažljivica i manipulatorica. Kao argument navodi da je veći dio od 7 milijuna dolara koje je dobila nakon razvoda i obećala dati u humanitarne svrhe - zadržala za sebe.

image
Amber Heard uspjela je dokazati fizičko zlostavljanje i maltretiranje tijekom braka. Depp je ostao bez niza važnih poslovnih angažmana.
DAVID FISHER/SHUTTERSTOCK

A zbog upletenosti u obiteljsko nasilje izgubio je nekoliko unosnih uloga među kojima i onu u trećem nastavku filmskog serijala "Čudesne zvijeri i gdje ih naći" u kojem ga je zamijenio danski glumac Mads Mikkelson.

Linker
25. travanj 2024 10:46