Potpuno zdrava

Nika Antolos tvrdi da se od multiple izliječila vjerom i posebnom prehranom: ‘Nakon dva mjeseca nestali su svi simptomi‘

Pjevačica nije uzimala nikakvu terapiju, već je svu nadu položila u poseban režim prehrane. Za Gloria.hr prokomentirala je najnovije istraživanje koji tvrdi da multiplu sklerozu uzrokuje virus.

Multipla skleroza do sada je bila okarakterizirana kao autoimuna bolest, no najnovije istraživanje znanstvenika sa Sveučilišta Harvard tvrdi da je najvjerojatnije uzorkuje Epstein-Barrov virus (EBV) koji uzorkuje i mononukleozu, poznatiju kao "bolest poljupca".

EBV zapravo je humani herpesvirus 4 koji se prenosi tjelesnim tekućinama, krvlju, slinom, sjemenom tekućinom te transplantacijom organa ili transfuzijom krvi, a on bi godinama mogao biti pritajen dok se ne aktivira i uzrokuje multiplu sklerozu.

Jedna od poznatih osoba koja se već 14 godina bori s posljedicama ove bolesti jest pjevačica i članica nekadašnje grupe Feminnem Nika Antolos, no posljednje dvije godine osjeća se dobro i kaže da je zdrava.

"Dragi dnevniče, samo da ti šapnem - Bog uvijek skrati prste svakoj laži.. Napokon se priznaje da EB virus uzrokuje MS, da je protokol Helenin o kojem pričam već neko vrijeme, zaista ubio već navedenog, te da zato MS više u mome životu ne postoji. Napokon će se stati i poslušati nas koji govorimo istinu, a da nas ista pritom košta životnoga mira, jer “velikima” uporno smeta..

Pametnom dosta…Slušajmo i čujmo jedni druge, ne trpajte sve u ladicu s ravnozemljašima ako imaju nešto, vama novo, kao rješenje. Zdrava hrana je uz molitvu uvijek bila početak i kraj zdravog čovjeka. Ovaj osjećaj slobode od bolesti uma i tijela ne bih mijenjala za ništa na svijetu, zaista sve sto Gospodin sastavi kroz trnje putuje do sunca, ali stigne. Hvala Ti veliki…" napisala je Nika na svom Instagram profilu.

Naime, Nika tvrdi da joj je pomogao novi način prehrane koji uključuje hladno-prešane sokove, puno voća i povrća te hranu lišenu glutena, laktoze, kazeina, šećera i jaja.

Kako nam je otkrila Nika u razgovoru za Gloriju.hr, ovakva prehrana "izgladnjuje virus" pa on u nama jednostavno umire jer se nema čime hraniti. Nika je prve simptome počela osjećati već s 18 godina, a oni su se tijekom vremena pogoršavali.

Čitajte i: Nika Antolos: "Ležala sam bespomoćno i rekla ‘Bože, uzmi me‘, bila sam jako mala u vjeri"

"Trpjela sam grčeve, spazme, konstantnu vrtoglavicu, nesnosne bolove, nisam mogla normalno disati, gubila sam pamćenje i jednom mi se potpuno isključila jedna polutka mozga. Liječnici su mi sugerirali svakakve terapije - pčelinje ubode, širenje vena, ali rekla sam im da se prvo moram sama sa sobom posložiti pa ću onda vidjeti što i kako", priča Nika.

"Liječnici već godinama tvrde da je multipla skleroza autoimuna bolest, ali ona to ne može biti kada je uzrokuje virus koji izaziva i puno vrsta raka. No, nekima je očito u interesu da se o tome ne priča i da se ne potiče ljude da se sami izliječe. Meni su nakon dva mjeseca nestali svi simptomi", tvrdi Nika, koja nam je otkrila i kako izgleda njezin jelovnik.

image

Nika Antolos

VEDRAN PETEH/ CROPIX

"Ujutro najčešće pojedem zobene pahuljice sa zobenim mlijekom ili samo popijem sok od svježeg voća i povrća. Za ručak jedem heljdu s povrćem, bezglutensku tjesteninu i slično, a za večeru je to najčešće ponovno sok ili neko voće. Pokušavam jesti što 'čišće'", objašnjava te dodaje da meso skoro uopće ne jede - malo piletine i puretine maksimalno jednom.

Čitajte i: Bivša pjevačica Feminema: 'Vrtila sam se u krug dok nisam skužila da me tijelo ne sluša, danas je isto'

Linker
18. travanj 2024 09:39