ovo je divno

Novak Đoković danas je ima snage za dvoje! Finale Wimbledona igrao na poseban dan u životu

Novakova supruga Jelena na društvenim mrežama objavila je niz njihovih zajedničkih fotografija, čime je obilježila osmu godišnicu braka s tenisačem, koja je pale eto baš na dan finala velikog natjecanja.

Srbijanski teniski as Novak Đoković danas je izborio sedmi naslov u Wimbledonu i 21. Grand Slam titulu. Bolji od njega je tek Rafael Nadal koji je 22 puta slavio na nekom od četiri najveća turnira, dok u Wimbledonu jednu pobjedu više ima Švicarac Roger Federer. Đokoviću je u današnjem finalu protivnik bio Nick Kyrgios, no ne čudi što ga je pobijedio kad je Đoković danas imao snage za dvoje, jer on i njegova supruga Jelena slave osmu godišnju braka.

Jelena Đoković na svom Instagram profilu objavila je njihove zajedničke fotografije koje još nismo vidjeli, a taj potez napravila je kako bi podržala svog supruga i dala mu dodatnu volju i snagu za pobjedu.

"Osam godina u braku, ali imamo ipak samo 17 godina zajedno! Tinejdžeri", napisala je Jelena ispod niza fotografija.

Čitajte i: Nevolje u raju! Novak Đoković ostao bez milijunskog ugovora, no i drugi su neizvjesni

Jelena i Novak upoznali su se još u srednjoj školi. Veza im je prvi put došla na kušnju kada se Jelena zbog studija preselila u Italiju, a on zbog tenisa putovao svijetom. Nakon što je diplomirala, preselila se s Novakom u Monako.

Par se vjenčao 21. listopada 2014. godine u Crnoj Gori. U listopadu iste godine dobili su sina Stefana, a u rujnu 2017. i kćer Taru.

No Jelena i Novak nisu samo supružnici i roditelji, već i poslovni partneri. Naime, osnovali su Zakladu Novak Đoković, zahvaljujući kojoj je u njihovoj zemlji otvoreno 45 novih vrtića, a Jelena se posvetila vođenju zaklade.

"Ona je za mene nešto posebno, ona je moja srodna duša. Na prvi pogled osvojila me osmijehom. Naravno, izgled uvijek prvi dolazi do izražaja, ali za ljubav je potrebno puno više. Jelena je bila iskrena od prvog trenutka i hvala Bogu što smo se sreli prije nego što sam postigao velike uspjehe jer znam da je ona sa mnom zbog mene, zbog Novaka, zbog klinca kojeg je upoznala kada je imao 17 godina. Ona mi je najveća podrška, sposobna je, ambiciozna i jaka. Kod nje najviše volim iskrenost, to je ono što nas čini sretnima", rekao je Đoković jednom prilikom.

Podsjetimo, ovogodišnji Wimbledon je zbog rusko-ukrajinskih sukoba zabranio nastupe ruskim i bjeloruskim tenisačima i tenisačicama u ždrijebu te je iz redova ATP-a potom stigla kazna - igra se bez bodova, što znači da se Wimbledon ne ubraja tenisačima za njihove plasmane. Zbog toga će Đoković pasti na sedmo mjesto ATP ljestvice što je razbjesnilo srpsku javnost jer neće moći uzeti niti jedan od 2000 bodova koliko je osvojio na Wimbledonu.

Linker
23. travanj 2024 04:05