Getty Images
Želi im sve najbolje

Oko Megxita se oglasila i slavna Oprah: 'Dajem im potporu u odluci koju su donijeli'

Televizijsko lice kojem svi vjeruju, Oprah Winfrey mediji su optužili da je svojim savjetom pogurala odluku vojvode i vojvotkinje od Sussexa da se povuku sa službenih dužnosti kao članovi kraljevske obitelji. Tim potezom zadali su veliki udarac britanskoj kraljevskoj monarhiji, ali Oprah to odlučno opovrgava.

Svjetski poznatu voditeljicu Oprah Winfrey (65) mediji su prozvali da je utjecala na odluku Meghan Markle i princa Harryja da odustanu od službenih dužnosti i odluče živjeti na dvije adrese, balansirajući između Velike Britanije i Sjeverne Amerike, točnije Kanade. Oprah, koja je bila na njihovom vjenčanju u svibnju 2018., opovrgnula je bilo kakve navode da je par savjetovala oko njihove slobode.

REUTERS
Oprah Winfrey

"Meghan i Harry ne trebaju moju pomoć u donošenju odluke što je najbolje za njih", rekla je slavna Oprah za People magazine. "Meni je do njih jako stalo i dajem im potporu što god da su odlučili kao obitelj", dodala je. Oprah je jako bliska s poznatim parom, mediji su prošle godine objavili da će Harry s Oprah Winfrey biti izvršni producent dokumentaraca o psihičkim bolestima za Appleovu video platformu.

Meghan Markle (hrhofsussex / 31.12.2019): NEW ARCHIE PHOTO!! How sweet is this!!? Meghan and Harry just released this sweet photograph of Harry & Archie! Im guessing this was taken by Meghan during their Holiday on Vancouver Island in British Columbia! He is the cutest little thing and it looks like he has Megs eyes and little button nose!, Image: 490987272, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: face to face / Face to Face / Profimedia
face to face / Face to Face / Profimedia
Harry i njegov sin Archie tijekom božićnih praznika u Kanadi.

Kraljevsku titulu vojvode i vojvotkinje od Sussexa, Meghan i Harry dobili su vjenčanjem 2018., a već u prvim danima 2020. , nakon šestotjednog odmora u Kanadi, donijeli su šokantnu odluku da se odriču kraljevskih dužnosti i "bježe" na drugi kontinent.

"Nakon mnogo mjeseci provedenih u razgovoru i razmišljanju, odlučili smo se na promjenu ove godine i započinjemo utirati put progresivnoj novoj ulozi unutar ove institucije. Stoga, namjera nam je odstupiti s kraljevskih dužnosti koje su nam date u kraljevskoj obitelji, ali i raditi kako bi bili financijski neovisni", započeli su u formi oproštajnog pisma svoju službenu objavu o samostalnosti.

The Duke and Duchess of Sussex during their visit to Canada House, central London, meeting with Canada's High Commissioner to the UK, Janice Charette, as well as staff to thank them for the warm hospitality and support they received during their recent stay in Canada., Image: 491474291, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Daniel Leal-Olivas / PA Images / Profimedia
Daniel Leal-Olivas / PA Images / Profimedia
Meghan Markle i princ Harry

U priopćenju su naglasili da su donijeli odluku najprije zbog sina Archiejem. "Planiramo balansirati između Velike Britanije i Sjeverne Amerike nastavljajući poštivati našu dužnost prema Kraljici. Ovakav geografski balans omogućit će nam da sina odgajamo uvažavajući kraljevsku tradiciju u kojoj je rođen, dok ćemo s druge našoj obitelji osigurati prostor i mogućnost da se usredotočimo na sljedeće poglavlje, uključujući pokretanje našeg novog dobrotvornog entiteta."

LONDON, ENGLAND - OCTOBER 15: Prince Harry, Duke of Sussex and Meghan, Duchess of Sussex attend the WellChild awards at Royal Lancaster Hotel on October 15, 2019 in London, England. (Photo by Toby Melville - WPA Pool/Getty Images)
Getty Images

Radujemo se dijeljenju svih detalja ovog uzbudljivog koraka, dok ćemo nastaviti surađivati s Njezinim Veličanstvom Kraljicom, Princem od Walesa, Vojvotkinjom od Cambridgea i ostalim važnim članovima. Dotad, molimo vas da prihvatite naše najdublje zahvale za vašu daljnju potporu", stoji u podužoj objavi.

Linker
25. travanj 2024 15:53