Je li ga naša ikona ohrabrila?

Osramoćeni glumac koji je utjelovio Tuđmana suočava se s novim problemima: ‘Dobrovoljno ću se pojaviti na sudu‘

Poznati se glumac posljednjih godina zbog optužbi za seksualno zlostavljanje susreo s pravom privatnom, ali i profesionalnom krizom, a novi početak mu je pružio Jakov Sedlar ponudivši mu ulogu prvog hrvatskog predsjednika.

Prošloga je tjedna u Velikoj Britaniji podignuta optužnica protiv Kevina Spaceya, a tereti ga se za seksualno zlostavljanje nekoliko muškaraca. Nakon višegodišnjih optužbi, Spaceyev je glasnogovornik za Good Morning America kazao kako će se glumac dobrovoljno pojaviti pred sudom te da smatra da može dokazati nevinost.

Ipak, Spacey ne može biti formalno optužen ako se ne nalazi u svojoj zemlji, na što je podsjetila državna tužiteljica, a glumčeva poruka da će dobrovoljno doći na sud odgovor je na tu konstataciju.

image

Protiv Spaceya je podnesena prijava trojice muškaraca, i to za seksualna zlostavljanja koja su se, navodno, događala između 2005. i 2013. godine.

ALAMY/PROFIMEDIA

Podsjećamo, protiv Spaceya je podnesena prijava trojice muškaraca, i to za seksualna zlostavljanja koja su se, navodno, događala između 2005. i 2013. godine. Osim službenih optužnica, Spaceya su za neprimjereno ponašanje optuživali suradnici sa snimanja serije Kuća karata, u kojoj je ostao bez uloge, a potom je produkciji Netflixa morao isplatiti više od 30 milijuna dolara odštete.

Čitajte i: Trojica ga prijavila: Odobrena prijava protiv poznatog glumca, tereti ga se za više seksualnih napada

Posljednjih se nekoliko godina glumac susreo s brojnim preprekama, posebno na poslovnom planu pa tako donedavno nije snimio gotovo niti jedan film. Iako nije imao prilike zaigrati u nekom od holivudskih ostvarenja, redatelj Jakov Sedlar dao mu je priliku da se pojavi u filmu Bilo jednom u Hrvatskoj i utjelovi lika prvog hrvatskog predsjednika, Franje Tuđmana.

Linker
25. travanj 2024 07:53