Paula Šik Sik / Instagram
nemoguća misija

Paula Šik Sik iskusila je što znači tražiti stan za najam u Zagrebu: 'Živčani slom je u najavi, ali stan nije!'

Kad smo kod stana, već tri mjeseca tražim stan i evo samo ću vam reći da su mi živci dobili zasebne mišiće od silnog napinjanja. Živčani slom je u najavi, ali zato stan nije!

Ali o tome ćemo drugom prilikom, tamo 2029. kad uselim.

Umjesto da na Google search tipkam: „how to get your ljetno tijelo“, ja gledam: „how to get your novi luksuzni stan od 50 kvadrata for 450€ per a month“.

I ne nisam razmažena jer nisam tražila 80 kvadrata, a realno to bi mi baš sjelo.

Kad smo kod razmaženosti, razmazala mi se maskara od silnog plakanja nad svojom „teškom sudbinom“ jer trenutno živim u golubinjaku bez mogućnosti otvaranja prozora na istočnoj strani gdje se smjestila moja soba, koja redovito kuha na +35 Celzijusa.

I sve bi to bilo rješivo da mene ne brine puno veći problem. Problem na globalnoj razini zvan #summerbody.

Isti, gore navedeni fenomen, nastao je u vrijeme kada je platforma zvana Instagram postajala sve popularnija, a s time tijelo kao tijelo više nije postojalo, već se tražilo.

I tako prema mojoj prostoj procijeni, Instagram je u samom startu imao svoje prste u #summerbody .

Sam naziv nastaje spajanjem dviju riječ: Insta (od instant, u tren oka) i gram (jedinica za masu), što bi značilo summer body u tren oka, tj. instantno manja gramaža.

I dok svi trčimo za ljetnim tijelom (btw. od tolikog trčanja već smo mogli biti isklesani kao Michelangelov David), zaboravljamo da je naše tijelo, tijelo za kojim moramo trčati svakog dana, a ne samo prije ljeta ili zbog hashtaga.

U to ime, mijenjam smjer i trčim u smjeru pronalaska stana, #apartmentchatcher pa možda potaknem novi trend. Samo, mogla bih se usositi jer stan ionako ne mogu pronaći i sad kad nema catchera.

Ili?

Pa ionako ne postoji #summerbody u stvarnom životu, već na facetuneu, snapseedu i ostalim appovima za skidanje kila, godina, zadnjih rebara... još samo nismo skinuli odjeću putem njih.

Summa summarum,

Pustite ljestve (#) već nađite iste i penjite se po njima kroz cijelu godinu, a ne samo pred ljeto.

Pusa, voli vas P.

Linker
20. travanj 2024 10:19