Getty Images
17 GODINA LJUBAVI

SAMO U GLORIJI: Mirka Federer - Rogerovo najjače oružje

Bivša tenisačica koja je već 17 godina prisutna u životu wimbledonskog pobjednika - od njegove punoljetnosti - čvrstom rukom vodi mu karijeru, odgaja dva para blizanaca, voli se družiti s njegovom mamom, ali i sa svjetskim jet-setom.

Kad je švicarski tenisač Roger Federer (35) prošle nedjelje osmi put osvojio Wimbledon pobijedivši našeg Marina Čilića, učinio je isto što i mnogo puta dotad - pustio je suzu i pogledao prema tribini gdje se nalazila njegova supruga Miroslava Federer (39) s djecom. Jer bivša tenisačica iz Slovačke, s kojom treći igrač svijeta ima dva para blizanaca - sedmogodišnje kćeri Mylu Rose i Charlene Rivu te trogodišnje sinove Lea i Lennarta - njegovo je najveće nadahnuće. I njegovo najjače oružje bez kojeg, kako je izjavio, ne bi ostvarivao vrhunske rezultate. Mirka vodi njegove financije, bukira avionske karte, pronalazi hotele, zadužena je za odnose s javnošću, bira rekete i odjeću za put, i uz to se brine o djeci.

- Ne bih mogao bez Mirkine logistike. Ona mi dopušta da slijedim svoje snove, ali ako jednog dana kaže da više ne želi putovati i da joj je dosta svega, oprostit ću se od profesionalnog sporta - rekao je Roger Federer, koji je tijekom dvadesetogodišnje karijere osvojio 19 naslova, najviše u povijesti muškog tenisa, te zaradio više od 107 milijuna dolara.

Tko je njegova supruga, najglasnija navijačica na tribinama, pročitajte u novom broju magazina Gloria koji je u prodaji od 20. srpnja.

Linker
16. travanj 2024 08:10