Matej Dokić
Nova Gloria donosi:

Sarajevska veza Gorana Bogdana i Melise Sözen

Dok traje najveća filmska smotra u regiji, crveni tepih je modna pista, gradom se šeću domaće i svjetske zvijezde, odlični se filmovi prikazuju na čak deset lokacija, a tulumari se do izlaska sunca

U osam dana koliko traje 23. Sarajevo Film Festival, u gradu vlada fina gužva. Sve vrvi od ljubitelja filmova, za koje se na čak deset lokacija prikazuje 235 filmova od kojih su 43 svjetske, a 23 međunarodne premijere. Zato i ne čudi da upravo od 11. do 18. kolovoza, tijekom festivala, Sarajevo postaje omiljena destinacija ne samo filmaša iz regije i svijeta već i sve brojnijih turista. Očekuju ih više od 55 tisuća, a privlači ih kombinacija kvalitetnih filmova, uzbudljivog noćnog života i glamura s crvenog tepiha.

- Ovo je moj prvi posjet Sarajevu, a prije dolaska prijatelji su mi mnogo lijepoga rekli o gradu. No sve što su mi ispričali nije me pripremilo za ono što sam ovdje osjetila: ovo je naprosto čarobno mjesto. Teško mi je to opisivati, no od prvog trenutka sam osjetila da ovdje pripadam - kaže turska glumica Melisa Sözen (32), članica festivalskog žirija koja je hrvatskoj publici poznata po ulozi Hrvatice Nore u TV serijalu “Sulejman Veličanstveni”. Otkriva nam i da je njezina vitka linija ugrožena jer gdje god dođe, ne može odoljeti odličnoj i kaloričnoj hrani.

I zagrebački glumac Goran Bogdan (36) koji je u dvanaest godina karijere odigrao četrdesetak filmskih uloga, u Sarajevu se okušao u jednoj, za njega posve novoj ulozi - kao član žirija natjecateljskog programa. O festivalskoj konkurenciji, kako će provesti ljeto, ali i zašto je u subotu odjurio u rodni Široki Brijeg u Hercegovini otkrio je u novom broju magazina Gloria koji donosi detaljan izvještaj sa Sarajevo Film Festivala, a koji je u prodaji od četvrtka, 17. kolovoza.

Linker
20. travanj 2024 11:47