PEREZ MECA/A. PEREZ MECA/ZUMA PRESS/PROFIMEDIA
NETFLIXOVA USPJEŠNICA

Tko je Mario Casas? Zvijezdu Netflixovog hita ‘El Inocente‘ obožava cijeli svijet

Španjolski glumac prve je korake na setu napravio 2005. godine, a proslavio se ulogom zavodnika u filmu "Tri metra iznad neba". Sad ga gledamo u Netflixovoj popularnoj limitiranoj seriji "El Inocente".

Španjolski glumac prve je korake na setu napravio 2005. godine, a proslavio se ulogom zavodnika u filmu "Tri metra iznad neba". Sad ga gledamo u Netflixovoj popularnoj limitiranoj seriji "El Inocente".

Španjolskog tamnoputog glumca Maria Casasa (34) upoznali smo prije 11 godina u romantičnoj drami "Tri metra iznad neba". Malo koja tinejdžerica u to vrijeme nije sanjarila o mladom glumcu koji u fikciji živi na rubu zakona, a svoju nježnu i romantičnu stranu pokazuje u odnosu s djevojkom, inače kolegicom Mariom Valverde.

Glumca od 30. travnja ove godine ponovno gledamo u Netflixovoj uspješnici na španjolskom jeziku, "El Innocente". U njoj glumi bivšeg robijaša Matea Vidala kojeg drame prate i nakon izlaska iz zatvora. Iako na prvu izgleda da je sve savršeno, odjednom buduća majka njegovog djeteta nestane na nekoliko dana. Tu kreće drama, a Španjolac Mat ne skida svoj mrki pogled zbog situacije koja na prvu izgleda bezizlazno. Serija je već nekoliko tjedana u najgledanijem sadržaju Netflixa u Hrvatskoj.

Uoči izlaska serije koja ima svega osam epizoda, Mario je dao intervju za španjolski late night show "Late motiv".

- Velika podrška su mi moja braća i sestra, kao i dugogodišnji prijatelji. Svi oni imaju svoje mišljenje o filmskoj industriji. Često mi savjetuju koju da ulogu prihvatim, a koju ne. Kažu mi, Mario ovo nije za tebe, to argumentiraju i po tome se znam često voditi - rekao je o načinu na koji bira svoje uloge.

image
Mateo Vidal, lik u seriji sa svojom djevojkom Oliviom, odnosno glumicom Aurom Garridom od prve epizode ima kontroverzan odnos.
NETFLIX/EVERETT/PROFIMEDIA

Tijekom odrastanja nije sanjario o tome da će jednog dana postati regionalno popularan glumac, ali to se dogodilo već 2010. godine ulogom u filmu "Tri metra iznad neba".

Inače, Mario je rođen 1986. godine u radničkoj obitelji u Galiciji koja nije imala nikakvo glumačko pokriće. Kao najstariji sin, odrastao je s još tri brata i sestrom. Tijekom odrastanja nije imao afinitet prema glumi, težio je zanimanjima poput vatrogasca i policajca. U glavni grad Španjolske Madrid preselio se 2003. godine. Već dvije godine kasnije glumio je u detektivskoj seriji "Osobni motivi".

Čitajte i: Planirate binđanje? Donosimo vam pet serija koje vrijedi pogledati ovaj vikend

Godinu danas kasnije glumio je u drami Antonia Banderasa, "Ljetna kiša".

Do "Tri metra iznad neba" glumio je u dva dugometražna filma - "Seks, zabava i laži" i "Odljev mozgova". Zapaženija uloga bila mu je svakako u kriminalističkom trileru zanimljivog zapleta "Nevidljivi gost" iz 2016. godine, koji je postigao svjetski uspjeh.

Čitajte i: ‘Mare iz Eastowna‘ oborila rekord HBO-a! Briljantna Kate Winslet za veliku ulogu pripremala se jako dugo i teško

I brat Oscar Casas (22) krenuo je njegovim stopama. Mario je brata prije nekoliko dana došao podržati na premijeri Netflixovog filma "Xtreme" u Madridu. Za tu je prigodu promijenio imidž, odnosno pustio je gustu crnu kosu, a tamnu put dodatno je naglasio s bijelim odijelom prošaranim bež uzorkom.

image
Kao dječak nije imao afinitet prema glumi, ali se ljubav prema filmu razvila kad se preselio u Madrid. Njegovim stopama krenuo je i mlađi brat Oscar (22).
PHOTOS/AVALON/PROFIMEDIA

U intervjuu za španjolski Elle je prije nekoliko mjeseci otvorio dušu te se raspričao o privatnom životu. Kaže kako je simpatičnost osobina koja ga najbolje opisuje, a kod žena, kao i kod prijatelja, najviše cijeni iskrenost. Ne bi želio živjeti nigdje drugdje osim u Španjolskoj. Najsretniji je kada je okružen svojom obitelji, a najveći uzor mu je njegov otac, inače po struci građevinski radnik.

Linker
27. travanj 2024 15:38