LJUBAVNA PROGNOZA

Za uvijek vedro lice Zorana Vakule najzaslužnija je crnokosa dama: Znao je da je ta čim ju je ugledao

Opjevani sinoptičar obilježava četvrt stoljeća uspješne televizijske karijere, a za taj veliki jubilej može zahvaliti i stabilnom privatnom životu sa suprugom Lavandom.

Prilično mirno vrijeme za ovo doba godine na zagrebačku je špicu izmamilo i poznatog meteorologa i njegovu suprugu Lavandu. Par je uživao u opuštenom razgovoru, a slučajne prolaznike posebno je zaintrigirala Lavanda Vakula s obzirom da se dugogodišnji supružnici rijetko mogu vidjeti u zajedničkoj šetnji gradom.

image
Zoran Vakula i supruga Lavanda.
MAJA JUROVIĆ/CROPIX

Zato su mnogi odmah prepoznali uvijek nasmiješenog Vakulu koji je omiljeno televizijsko lice još otkako se 1996. prvi put pojavio na HRT-u. Istodobno s početkom njegove karijere, posložile su mu se kockice i na privatnom planu. Godinu kasnije vjenčao se s Lavandom koju je upoznao 1995., na jednom rođendanskom tulumu.

Čitajte i: Zoran Vakula: 'Smeta mi kad se od vremenske prognoze rade medijske senzacije

"Čim sam je ugledao, rekao sam drugom prijatelju Vlatku, da je ona ta. 'Vezao sam joj mašnu i ona je moj teritorij'", opisao je Vakula svojedobno sudbonosni susret sa svojom suprugom, s kojom ima 19-godišnju kćerku Lunu.

Podsjetimo, Zoran Vakula prvi put se na malim ekranima pojavio na godišnjicu Oluje 5. kolovoza 1996. Sedam godina kasnije zastalno je prešao iz Državnog hidrometeorološkog zavoda na HRT gdje je odmah postao glavni prognostičar.

image
Zoran Vakula svaku prognozu začini duhovitim dosjetkama.
TOMISLAV KRIŠTO/CROPIX

Zadnjih godina njegov je posao organizacija meteoroloških sadržaja na svim medijskim platformama nacionalne televizije, a kao najprepoznatljivije sinoptičarsko lice i dalje povremeno najavljuje vremensku prognozu.

Zahvaljujući nastupima koje uvijek začini nekim simpatičnim dosjetkama, u proteklih 25 godina na HRT-u, dobio je priliku pokazati i druge talente pa se tako natjecao u tv showu 'Ples s zvijezdama"' te je imao epizodne uloge u serijalima 'Bitange i princeze', 'Zakon' i 'Crno-bijeli svijet'. O njegovoj popularnosti najbolje govori to što su mu splitski glazbenici Ante Vlašić Cash i dečki iz TBF-a posvetili pjesmu „Vakula”.

Njega, pak, najviše vesele poruke najmlađih gledatelja. Ali i privatna sreća sa suprugom Lavandom koja mu je očito davno oprostila što je vara s poslom. Naime, duhoviti Vakula jednom se šeretski našalio da mu je posao - višegodišnja ljubavnica.

Linker
29. ožujak 2024 11:41