Profimedia, Mega Agency
SVE JE SKRIVALA GODINAMA

Zvijezda 'Igre prijestolja' progovorila o borbi za život: 'Mojoj mami su rekli da su mi šanse nikakve'

Iako je bila poznata njezina borba za život, glumica Emilia Clarke tek je sada, osam godina nakon što se sve dogodilo, progovorila o najstrašnijim danima u svojem životu: na vrhuncu slave doživjela je dvije aneurizme mozga.

U eseju koji je napisala za The new Yorker, glumica Emilia Clarke otkrila je da je preživjela dvije aneurizme mozga, zbog kojih je gotovo morala napustiti snimanje serije "Igra prijestolja". Prvu aneurizmu imala je sa samo 24 godine, uskoro nakon završetka snimanja prve sezone popularne serije u kojoj je utjelovila Majku zmajeva Daenerys Targaryen. U trenutku kada se to dogodilo, glumica je bila u teretani: usred vježbanja je osjetila strašnu bol u glavi, zbog koje je pala na koljena. Znala je da nešto nije u redu pa su je kolege brzo odvele na hitnu. Zbog aneurizme je nakon operacije imala privremenu afaziju, odnosno nije mogla govoriti neko vrijeme, a sve je bilo jako zastrašujuće jer je mislila da više neće moći glumiti i da je njezina karijera gotova.

Season 8, Image: 419723649, License: Rights-managed, Restrictions: Editorial Use only, Model Release: no, Credit line: Profimedia, Album
Profimedia, Album
U seriji "Igra prijestolja"

- Moj posao, moj san o mojem životu, su se vrtjeli oko jezika, oko komunikacije. Bez govora sam bila potpuno izgubljena - otkrila je Clarke za New Yorker. U najtežim razdobljima u bolnici, glumica je mislila da će umrijeti, a na trenutke je to i željela.

- U najgorim trenucima, željela sam samo "da me isključe iz struje", tražila sam od medicinskog osoblja da me puste da umrem. Sva sreća pa je moja mama sve to ignorirala i pokušavala me uvjeriti da će sve biti dobro - napisala je u svojem eseju Emilia, kojoj je za vrijeme prve operacije otkrivena i druga aneurizma koju su liječnici nastavili pratiti . Nakon treće sezone serije "Igra prijestolja", glumica je morala ponovno na operacijski stol jer joj se aneurizma dvostruko povećala. I dok je nakon prve mislila da ne može gore, druga operacija je bila još gora jer se probudila nakon zahvata u nevjerojatnoj boli.

Emilia Clarke attends the 2019 Vanity Fair Oscar Party for the 91st Annual Academy Awards at the Wallis Annenberg Center for the Performing Arts on February 24, 2019 in Beverly Hills, California
© H Wise/jpistudios.com
310-657-9661, Image: 415860742, License: Rights-managed, Restrictions: *** BELGIUM, CANADA, CZECH REPUBLIC, INDIA, JAPAN, SWEDEN, & UK ONLY *** *** GETTY OUT ***, Model Release: no, Credit line: Profimedia, Barcroft Media
Profimedia, Barcroft Media
Danas se u potpunosti oporavila, a osnovala je i udrugu koja pomaže ljudima koji su preživjeli moždani udar

- Imala sam jako krvarenje u mozgu jer je aneurizma pukla i doktori su mi dali do znanja da bi moje šanse preživljavanja bile nikakve da nisu ponovno operirali, ali ovog puta se radila klasična operacija - kroz lubanju i nije bilo nikakve odgode zahvata. Liječnici su čak i mojoj majci rekli kako su mi šanse jako loše, a i ako se uspijem izvući, da će oštećenja mozga biti velika - otkrila je detalje o kojima dosad nije pričala. Ipak, na kraju se, iako je danima bila u jakim bolovima, uspjela oporaviti, iako je, kako kaže, nakon operacije izgledala kao da je prošla rat odvratniji od bilo čega što je Daenerys (njezin lik u seriji) ikada prošla. Naravno, nakon operacije se brinula hoće li imati nekih kognitivnih poteškoća, smanjenu koncentraciju, pamćenje, probleme s vidom.

- Sada govorim da sam ostala bez dobrog ukusa u muškarce. Naravno, to tada nije bilo nimalo smiješno.

Emiliju Clarke uskoro ćemo ponovno gledati u "Igri prijestolja", doduše posljednji put jer nam 14. travnja stiže posljednja sezona serije koja je osvojila cijeli svijet.

Linker
23. travanj 2024 23:12