Nova Gloria IN

Crvena boja za moćne i odvažne jesenske lookove: Nosite je s pepita uzorkom ili ljubičastim detaljima

Jesenske kolekcije slave ženstvenost bojom strasti i moći koja dominira dnevnim, kao i večernjim kombinacijama. Najupečatljivije crvene komade donosimo u novom broju Glorije IN!

Strast, moć, snaga, pobuna, provokacija, drskost... crvena je boja bremenita obilježjima. Za modne dizajnere ona ima jednu važnu karakteristiku: simbol je žene osviještene seksualnosti i samodostatnosti. No, nevezano uz simboliku, crvena odjeća i modni dodaci unose dozu živosti, pa čak i razmetljivosti u svakodnevnu garderobu - posebno jesensku, koja je tradicionalno tamnijih boja.

PARIS, FRANCE - MARCH 02: (EDITORIAL USE ONLY) A model, bag detail, walks the runway during the Alexander McQueen as part of the Paris Fashion Week Womenswear Fall/Winter 2020/2021 on March 02, 2020 in Paris, France. (Photo by Peter White/Getty Images)
Getty Images
Alexander McQueen jesen/zima 2020./2021.

Kolekcije predstavljene početkom godine na tjednima mode u Parizu, Londonu, Milanu i New Yorku donose više nijansi crvene, od jarke boje maka i nešto tamnije boje trešnje do duboke, rubinski crvene nijanse i crveno-ljubičastog grimiza.

Od najlonki do trepavica

Mnogi dizajneri predlažu kompletno crvene odjevne setove; na reviji kuće Saint Laurent crvene su bile čak i najlonke, dok su manekenke na predstavljanju kolekcije kuće Missoni imale crvene obrve i trepavice. No, na revijama je najviše bilo kombinacija crvene i crne, uz dodatak bijelih i zlatnih detalja.

PARIS, FRANCE – February 29: A model walks the runway during the Elie Saab show as part of the Paris Fashion Week Womenswear Fall/Winter 2020/2021 on February 29, 2020 in Paris, France.  (Photo by Estrop/Getty Images)
Getty Images
Elie Saab jesen/zima 2020./2021.

Libanonski dizajner Elie Saab kreirao je dojmljive balonere od crvenog satena koji se nose s čizmama i rukavicama od crne kože te bijelom košuljom. Virginie Viard, kreativna direktorica kuće Chanel, klijentima je pak ponudila ikonske kostime od tvida u kombinaciji crvene jakne i crne suknje čiju je kolorističku predvidljivost oplemenila velikim gumbima zlatne boje.

Moćna boja za moćan dojam

S crvenom se može kombinirati i crno-bijeli pepita i prugasti uzorci, kao i ljubičasta, ružičasta te sivoplava boja. Kad je riječ o odjeći za svečane i večernje prilike, tu bez konkurencije vodi crvena haljina. Njena je raskoš - osim bojom - naglašena odabirom luksuznih materijala kao što su čipka i saten te voluminoznim krojem.

Kaia Gerber walks the runway during the Givenchy Ready to Wear fashion show as part of the Paris Fashion Week Womenswear Fall/Winter 2020-2021 on March 01, 2020 in Paris, France.,Image: 503122203, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Gil-Gonzalez Alain/ABACA / Abaca Press / Profimedia
Gil-Gonzalez Alain/ABACA / Abaca
Givenchy jesen/zima 2020./2021.

I ona se kombinira po pravilima koja vrijede u dnevnim kombinacijama - nosi se s crnim, bijelim i zlatnim modnim dodacima. I dok je za dan šminka neutralna, navečer se ne izlazi bez crvenog ruža za usne i crvenog laka za nokte.

Kaput od poliestera 229,90 kn BERSHKA

Model od poliestera 3000 kn DIANA VILJEVAC

Naušnice od emajla s pozlatom 5140 kn FREYWILLE

I ovoga smo puta izabrali najbolje od najboljeg, a cijeli izbor možete pronaći u novom broju Glorije IN koja je na kioscima od danas samo uz Jutarnji list ili online.

U novom broju magazina Gloria IN čitajte i ove teme:

INSPIRACIJA Vintage odjeća Nidžare Mustafić

MUŠKA POSLA Sve boje i uzorci Noe Beckera

STIL Kako to nose vojvotkinje i kraljice

LJEPOTA Kozmetika u ‘ zelenom’ pakiranju

KREATIVNA ZONA Restaurirani detalji Ivane Lulić

GASTRO Kreacije chefice Katarine Vrenc

IZLET Reciklirano imanje u Vukomeriću

Linker
11. travanj 2024 20:49