Style report

12 hrvatskih ‘it‘ djevojaka koje su nas inspirirale u 2022.

Dvanaest različitih modnih stilova i osobnosti, dvanaest adresa kojima se stalno vraćamo u potrazi za stilskom inspiracijom... Izdvojili smo poznata lica koja su nam kroz proteklu godinu ponudile sjajnu stilsku inspiraciju.

Elena Dizdar

Najpoznatija i najzaposlenija domaća manekenka, studentica prava i djevojka čiji modni stil obožavamo pratiti. Elena Dizdar savršeno balansira trendi komade, kulerski stil i ležernost - najčešće je vidimo u hlačama širokih nogavica, oversized sakoima i odijelima, ili pak u glam haljinama koje nosi u večernjim prilikama. Suvremeno, stylish i nepretenciozno!

Mateja Sučević

Mateja je ilustratorica koja stoji iza svog brenda TheEdit92, ujedno je i kreativno vodstvo na brojim modnim snimanjima. Ova cool Zagrepčanka servira nam minimalizam u vidu neutralnih nijansi, dugih slip haljina, traperica i efektnih topova, a svaki look voli začiniti sa zanimljivim modnim dodacima poput mini torbice ili sandala na petu u metalik nijansama. U suštini jednostavno, no Mateja outfite nosi tako da u svakom trenutku izgleda wow!

Ivana Vukušić

Poznata domaća manekenka i stilistica te studentica komunikacijskog menadžmenta primjer je savršenog minimalističkog stila s primjesama profinjenosti. Ivana Vukušić nosi klasične plave traperice, balonere, retro adidas tenisice - njezin stil je udoban, neopterećen i uvijek iznimno stylish, poput onog s ulica stranih modnih metropola.

Marcela Vrček

Stilistica prepoznatljivog modnog stila, zaljubljenica u vintage komade i slow fashion modu. Marcela Vrček ove je godine jedna od naših zaposlenijih stilistica, a privatno je servirala više sjajnih lookova koji se nerijetko sastoje od starih maminih komada koje je nastavila nositi ili pak second hand i vintage ulova. Cijeni i domaći dizajn poput Klisaba, Marije Kulušić i y/Gije i nepresušna je inspiracija kada je u pitanju stil koji ne robuje aktualnim trendovima.

Helena Livaković

Outfiti Helene Livaković najčešće se sastoje od dobre modne podloge: jeans, bijeli tank top, klasični baloner i neutralne boje. Sjajno spaja dizajnerske i high street komade i volimo njezin stil koji nije opterećen trendovima već je pročišćen i minimalan, odnosno, potvrđuje onu: "manje je više".

Dora Predojević

Jedna od najpoznatijih influencerica na našim prostorima već nekoliko godina je prava modna inspiracija, a na Instagramu njezin stil prati više od 77 tisuća ljudi. Dora se ne boji eksperimentirati s modom, odvažna je i autentična, a njezin stil je prava kombinacija street style trendova, spretnog kombiniranja boja i uzoraka ili pak sjajnog tailoringa.

Karla Zelić

Poznatija kao Superbabekillah, Karla nas svakodnevno inspirira urbanim i edgy modnim stilom s primjerima futurističke estetike. Autentična i odvažna, i ove godine je donijela dašak svježine s beauty i modnim lookovima koji izlaze iz okvira klasike. Karla cijeni streetwear kulturu, a osim modne inspiracije, njezin profil je mjesto na kojem progovara o važnim temama poput mentalnog zdravlja i ravnopravnosti.

Luna Valas

Model i influencerica nerijetko se nalazi u New Yorku, Milanu - ili Zagrebu, pa je i njezin stil poprimio obilježja različitih modnih metropola. Luna nosi stylish i cool kombinacije koje su eklektične, često s primjesama nostalgičnih trendova, baš poput manekenke Belle Hadid.

Pamela Badžek

Poznata domaća influencerica ove godine je predstavila i svoj modni brend čiji su komadi tijekom ljeta bio hit na našoj sceni. A kroz 2022. godinu, servirala nam je modne lookove u duhu skandinavske estetike, a koji spajaju eleganciju i trendove - od casual izdanja s mini suknjama i puloverima, do oversized sakoa, dugih haljina i wow modnih dodataka poput visokih čizama.

Lućana Mirko

Lućana je manekenka i novinarka čiji je stil uvijek obojen s dozom vintage stila i nostalgije. No kombinacije koje nosi su ipak dominantno suvremene i stylish u svojoj ležernosti i neopterećenosti. Midi suknje, Converse tenisice, baggy jeans dio su njezinog urbanog ormara.

Mia Matić

Mia je manekenka i suvlasnica brenda kupaćih kostima Peau koje ljeti sjajno nosi uz kratke traper hlače i oversized košulje. Njezin stil je urban i suvremen, iako se bazira na osnovama svake garderobe - traperu, tank topu ili sakou. No Mia je sklona i modnim eksperimentima koje jako dobro nosi, osobito ako je riječ o rafiniranom seksepilu.

Ivana Pirizović

Pomaknuta klasika, maskulini krojevi u kojima izgleda neodoljivo ženstveno i neutralne nijanse - Ivana balansira s različitim stilskim elementima, a rezultat su chic i suvremene kombinacije, odnosno stil kojeg volimo pratiti na Instagramu. Kvalitetni krojevi i materijali te komadi koji su osnova ormara dio su njezinih modnih lekcija.

Linker
25. travanj 2024 04:33