Dobra filozofija

Ana Gruica Uglešić pohvalila se vlastitim dizajnom: ‘Otišla sam u dućan s materijalima, dugo prevrtala dućan i našla‘

Glumica je zablistala u kreaciji koju je sama osmislila i koju je po njenim uputama sašila vrsna krojačica. Kako nam je otkrila, ovo nije prvi put da sama šiva.

Glumica Ana Gruica Uglešić ima umjetničkih sklonosti i izvan glumačkog svijeta, to je pokazala na svečanosti. Na crvenom tepihu prilikom proslave 200 godina Maraskina, ponosno je pozirala uz supruga psihijatra Borana Uglešića u kreaciji tamnih boja. Uskoro je na Instagramu otkrila odakle joj neobična haljina.

"Za sve koji su pitali... (A pitalo je cca troje ljudi) haljinu sam dizajnirala sama", napisala je Ana. Zatvorena haljina dugih rukava i dužine do gležnja načinjena od čipke i resica glumici odlično pristaje. U razgovoru za Gloria.hr Gruica Uglešić otkrila je kako je nastala kreacija i kako to da se uopće odlučila dizajnirati odjeću.

image
Ana Gruica Uglešić sama je dizajnirala haljinu s čipkom i resama
PRIVATNA ARHIVA

"S obzirom na to da je došlo do ogromnog raskoraka u cijenama, ili imate bezobrazno skupe dizajnerske stvari, ili imate jeftine, svima dostupne fast fashion stvari, te s obzirom na to da odjeću tog tipa, s obzirom na prirodu mog posla mogu odjenuti maksimalno jedan do dva puta, najbolji način da imam nešto originalno, a pri tome da nije basnoslovno skupo jest vlastiti dizajn. Nije neka filozofija", kazala nam je Ana Gruica Uglešić.

Čitajte i: Ne preskaču vježbanje ni na odmoru: Supružnici Ana Gruica Uglešić i Boran ne odvajaju se ni u teretani

Jedna stvar je ključna

Ana je prema svojoj zamisli krenula u realizaciju ideje. Kako kaže vidjela je staru haljinu koju je Kate Moss nosila 2000. "i ukrala kroj", a dodala je da smatra kako nije neka znanstvena fantastika odnijeti šivati haljinu.

"Otišla sam u dućan s materijalima, dugo prevrtala dućan i našla materijal. Ključno je znati ženu koja vrhunski šije i dobro razumije vašu viziju. Imam sreću poznavati tetu Irenu koja je godina bila alfa i omega krojačnice carstva sada već ugašenog modnog brenda Mak", istaknula je Ana.

image
Ana je zablistala u vlastitoj kreaciji
PRIVATNA ARHIVA

Za sada nema planova pokrenuti modni brend, a kako nam je otkrila i ranije je često posezala za uslugama dobrih majstorica krojačica s kojima bi zajedno radila kreacije koje joj se sviđaju.

"Kako sam godinama bila aktivni dio modne scene još sam 2000-ih godina često šivala stvari po svojim idejama dok još nije ni bilo društvenih mreža. Također, u trudnoći sam sve haljine šivala po svojim zamislima jer je bilo teško naći trudničke kakve sam htjela. Što se sadašnjeg vremena tiče, odlučila sam sama sebi osmišljavati haljine kad imam vremena. Tako da eto još jednog razloga za veseliti se budućim eventima", zaključila je Ana Gruica Uglešić.

Linker
14. travanj 2024 22:56