Inspiracija

Boho i njegov vječni sjaj: Stil rođen u eri hipi festivala i do danas oduševljava one željne romantičnih kombinacija

I među među novim generacijama djevojaka ima mogo zaljubljenih u lepršave haljine egzotičnih uzoraka i visoke čizme od brušene kože. Izbor najboljih u aktualnim kolekcijama donosi Gloria IN.

Premda su svima puna usta futurizma, moda se često i rado vraća u svoju prošlost. A jedan od najpopularnijih i najdugovječnijih povrataka tog tipa je onaj u razdoblje procvata hipi kulture. Djeca cvijeća, odnosno generacija koja je stasavala krajem 60-ih i početkom 70-ih, u modnom je smislu bila vrlo opuštena i otvorena modnim utjecajima sa svih strana svijeta.

Tad se, vjerojatno na nekoj blatnjavoj livadi rock festivala, rodilo ono što se u modnom svijetu naziva boho stilom, a što je do današnjeg dana ostalo voljeno među novim generacijama djevojaka zaljubljenih u lepršave haljine egzotičnih uzoraka i visoke čizme od brušene kože.

image
Ulla Johnson
PROFIMEDIA

Brojne poznate dame zaljubljene u boho

Nekih se odjevnih komada nikad nećemo zasititi, Primjerice lepršavih haljina i bluza inspiriranih hipi kreacijama iz 70-ih. Boho kreacije nadahnute su raznim kulturama i tradicijskom odjećom naroda diljem svijeta.

Čitajte i: Suvremene interpretacije kultnih trendova! Prada se ‘vratila‘ u devedesete i probudila modnu nostalgiju

Devedesetih je titulu boho ikone nosila Kate Moss, a danas je njezina predstavnica tog stila Tatiana Santo Domingo, supruga Andree Casiraghija (unuka princeze Grace Kelly), koja ima i web trgovinu Muzungu Sisters posvećenu isključivo - boho komadima.

image
Bluza od viskoze, 249,90 kn, H&M
H&M
image
Traperice Massimo Dutti, 450 kn
MASSIMO DUTTI

Gdje naći najbolje odjevne komade inspirirane boho stilom te kako ih najbolje kombinirati, uz brone druge zanimljive teme, pronađite u novom broju Glorije IN.

Linker
22. travanj 2024 11:21