Getty Images
Ususret glamuroznoj dodjeli

Dama besprijekornog stila: Charlize Theron rijetko griješi na crvenom tepihu, ovo su njezina najbolja oskarovska izdanja

Charlize Theron rijetko kada griješi u odabiru outfita, a jedan od najvažnijih razloga za to je što bira jednostavne haljine koje su po nečemu posebne. Uoči dodjele Oscara, koja je zakazana za 9. veljače, donosimo vam njezina najljepša oskarovska izdanja.

Iako je 2003. već dobila Oscara za ulogu u filmu "Čudovište", Charlize Theron se ove godine ponovno natječe za ovu prestižnu nagradu. Uloga u filmu "One su bombe", u kojem tumači jednu od novinarki koje su razotkrile seksualnog prijestupnika Rogera Ailesa, donijela joj je puno pozitivnih kritika. Hoće li dobiti još jedan zlatni kipić, vidjet ćemo u nedjelju 9. veljače.

Prije nego se posvetila glumi, šarmantna Južnoafrikanka bavila se manekenstvom i baletom, no ozlijedila je koljeno pa je baletna karijera pala u vodu. U Hollywood je stigla s 400 dolara u džepu i nakanila uspjeti kao glumica. Probila se s filmovima “Đavolji odvjetnik” i "Astronautova žena", a u filmovima poput "Čudovišta" i "Pobješnjelog Maxa" pokazala je koliko je spremna daleko ići zbog glume.

Osim glumačkim talentom, Charlize se među svojim kolegicama ističe i po nepogrešivom ukusu. Na crvenom tepihu rijetko je kad pogriješila t eje redovito na popisu najbolje odjevenih žena. Još uvijek se ne zna što će Charlize nositi na ovogodišnjim Oscarima, ali sigurni smo da će nas ponovno oduševiti. Dok čekamo dodjelu, prisjetili smo se njezinih najboljih oskarovskih izdanja.

HOLLYWOOD, CA - FEBRUARY 26:  Actor Charlize Theron attends the 89th Annual Academy Awards at Hollywood & Highland Center on February 26, 2017 in Hollywood, California.  (Photo by Frazer Harrison/Getty Images)
Getty Images
Charlize Theron 2017.

6. U metalik zlatnoj haljini Marie Grazie Chiuri, koju je nosila na Oscarima 2017., izgledala je kao grčka božica. Haljina bez previše detalja od lamea i lepršavog tila savršeno joj je pristajala, a uz nju je nosila velike naušnice s briljantima.

Profimedia
Charlize Theron 2004.

5. Gucci haljina otvorenih leđa na Oscarima 2004. istaknula je njezinu vitku figuru, a te je godine dobila i svoj prvi kipić. Uz nju je kombinirala sjajne naušnice, neobičnu narukvicu i sandale s tankim remenčićima te je djelovala kao diva iz zlatnog doba Hollywooda.

HOLLYWOOD, CA - FEBRUARY 24:  Actress Charlize Theron arrives at the Oscars held at Hollywood & Highland Center on February 24, 2013 in Hollywood, California.  (Photo by Frazer Harrison/Getty Images)
Getty Images
Charlize Theron 2013.

4. Čisto-bijelom kreacijom mode kuće Dior Couture sve je oduševila i osigurala si titulu najbolje odjevenih dama na Oscarima 2013. Te godine nosila je pixi frizuru koja joj je odlično stajala.

HOLLYWOOD, CA - MARCH 02:  Actress Charlize Theron attends the Oscars held at Hollywood & Highland Center on March 2, 2014 in Hollywood, California.  (Photo by Jason Merritt/Getty Images)
Getty Images
Charlize Theron 2014.

3. Bez obzira na to što ima jako svijetlu put, Charlize odlično nosi i crnu boju. Na Oscarima 2014. godine zablistala je ponovno u Dior kreaciji. Haljinom sirena kroja sa šlepom i zanimljivim krojem dekoltea dominirala je na crvenom tepihu.

HOLLYWOOD, CA - FEBRUARY 28:  Actress Charlize Theron attends the 88th Annual Academy Awards at Hollywood & Highland Center on February 28, 2016 in Hollywood, California.  (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
Getty Images
Charlize Theron 2016.

2. Charlize voli nositi haljine dubokog dekoltea, što je ponovno dokazala 2016. godine na 88. dodjeli Oscara. Iako je Dior Haute Couture haljina bila crvena, nije se kosila s tepihom, a na takav riskantan potez malo tko bi se odvažio.

HOLLYWOOD, CA - FEBRUARY 24:  Charlize Theron attends the 91st Annual Academy Awards at Hollywood and Highland on February 24, 2019 in Hollywood, California.  (Photo by Neilson Barnard/Getty Images)
Getty Images
Charlize Theron 2019.

1. I na prvom mjestu naše ljestvice je Diorova baby plava haljina prilično je jednostavna kada je gledate sprijeda, no otraga skriva jedno iznenađenje - otvorena leđa, što je već dobro poznati potez glumice kojim osvaja baš svaki put.

Osim što nam je Charlize velika inspiracija u modnom pogledu, može nam biti i kada su frizure u pitanju. Tijekom godina nekoliko je puta kratila i bojila kosu, a od srednje dugog boba u samo godinu dana došla je do kratke pixie frizure. Njezina najbolja izdanja u frizurama pogledajte u našem videu.

Linker
19. travanj 2024 04:50