Coco’s Retro Closet

Halterima do zvijezda! Retro rublje kojim je Billie Eilish zadivila svijet djelo je i domaće dizajnerice iz Čakovca

Cijeli svijet govori o drastičnoj promjeni izgleda pjevačice Billie Eilish koja krasi naslovnicu britanskog Voguea, a u isticanju njene zavodljive figure važnu ulogu ima ručno rađeno rublje Čakovčanke Gordane Lakić.

Svjetska glazbena senzacija Billie Eilish, koju se u javnosti uglavnom viđa u vrlo širokoj i muškobanjastoj odjeći, nedavno je privukla pažnju dramatičnom promjenom izgleda - pojavivši se u izazovnom korzetu na naslovnici britanskog Voguea. A stilisti su njezinu, dosad neviđenu, izuzetno ženstvenu figuru, naglasili - halterima hrvatske proizvodnje. Napravila ih je Gordana Lakić (50), vlasnica male radionice retro donjeg rublja u Čakovcu koje prodaje na internetskoj platformi Etsy. Kad joj je na mail stigla molba za posudbu stvari za Vogueovo snimanje, gospođa Lakić pomislila je da je riječ o šali.

image
Gordana Lakić, vlasnica i dizajnerica Coco’s Retro Closet.
IVANA NOBILO/CROPIX

- Holly Chapman, modna asistentica iz Voguea, javila mi se krajem veljače, a artikle je htjela odmah. Šivala sam ih dva dana, poslala u Englesku, a po povratku za njih platila carinu od 380 kuna, no vrijedilo je - govori Gordana Lakić, kojoj je Vogueova ekipa vratila haltere odmah nakon snimanja. A da su ih zaista i koristili za stiliziranje uvjerila se kad je na Instagramu objavljena fotografija Billie Eilish s kreacijom iz čakovečkog Coco’s Retro Closeta - koju je “lajkalo” 350 tisuća ljudi.

Čitajte i: Podigla prašinu! Billie Eilish kao platinasta plavuša u pin-up modnom editorijalu za britanski Vogue

Čitajte i: Nova era Billie Eillish: Nema više zelene ‘fudbalerke‘, koju je izradila slučajno, pjevačica otkrila kako sad izgleda

Retro kreacije koje su osvojile svijet

Gordana Lakić završila je tekstilnu školu u Varaždinu, a s izradom i prodajom donjeg rublja započela je prije pet godina. Na ideju je došla 2007., kad si je u Londonu kupila haltere i pomislila da bi ih ona mogla napraviti mnogo kvalitetnije. Radi ih prema svojim, već gotovim krojevima i modelima, i to u skladu sa željama kupaca. Puno izazovnije joj je napraviti grudnjak jer on ima više dijelova - podstavu, delikatne materijale, mora ga se dobro fiksirati...

image
Billie Eillish na naslovnici britanskog Voguea.
VOGUE

Retro kreacije Gordana Lakić dosad je slala u gotovo sve dijelove svijeta: šivala je i za striptiz-trupu iz Finske i burleskne plesačice iz SAD-a, a izrađuje ih do veličine 4XL. Najčešće boje su crna, ružičasta i bež. Inspiraciju crpi iz starih reklama za donje rublje i modnih ilustracija iz 20-ih, 30-ih i 40-ih, a u prodaji i održavanju internetske stranice pomaže joj suprug Emil.

Linker
19. travanj 2024 00:33