Modni leksikon

Ivan Šarić o modi i najdražem odjevnom predmetu: ‘Taj osjećaj kad samo "ukliziš" u nju je sjajan‘

Zagrebački stand up komičar vrlo je ozbiljan u izboru odjeće koja mu na pozornici daje osjećaj sigurnosti i kontrole.

Premda je poznat kao stand up komičar, koji je lani u Zagrebu rasprodao i koncertnu dvoranu Vatroslava Lisinskog i Dom sportova, Ivan Šarić (36) ima još mnoge talente. Proteklih pet godina bavi se i marketingom, lani je sudjelovao u "Plesu sa zvijezdama", a već mjesec dana oduševljava gledatelje i pjevačkim umijećem u showu "Zvijezde pjevaju". Ondje ga za nastupe odijevaju stilisti, no zbog visine od dva metra na sceni često mora nositi vlastitu odjeću, kao i cipele - jer se njegov broj 48 ne može pronaći ni u jednom fundusu.

Koliko pažnje posvećujete izgledu?

- S godinama sam nesvjesno počeo posvećivati pažnju odijevanju. Mislim da je sve krenulo od posla i potrebe da uvijek izgledam reprezentativno jer je većina onoga što radim neka vrsta javnog nastupa. Volim taj neki gospodski imidž - kombinaciju klasike i ležernog, tako se najbolje osjećam.

U čemu nastupate na svojim gažama?

- Moj standardni "outfit" uključuje hlače od odijela, košulju s podvrnutim rukavima, kravatu i udobne cipele koje dobro prianjaju uz podlogu i koje mi neće napraviti žuljeve na stopalima. No, važno mi je i da odam počast i publici i prostoru pa ću u neki manji klub doći ležernije odjeven, u trapericama i tenisicama. Kad radim, važna mi je odjeća, ona mi daje osjećaj sigurnosti i kontrole.

image
"Svakome bih preporučio izradu košulje po mjeri. Taj osjećaj kad samo ‘ukliziš’ u nju je sjajan", kaže Šarić.
VEDRAN PETEH/CROPIX

Čega najviše imate u ormaru?

- Vjerojatno košulja, s obzirom na to da ih nosim svaki dan. Najdraži su mi modeli dizajnera Ivice Klarića rađeni po mjeri. Oduševio sam se kad sam prvi put odjenuo košulju koja je rađena baš za mene. Taj osjećaj kad samo "ukliziš" u nju je sjajan.

A koliko imate odijela?

- Uh, jako volim odijela i imam im desetak, raznih boja i materijala, sivih, crnih, zelenih, crvenih, plavih... Najradije ih kupujem u Italiji, Venecija i Firenca moje su najdraže shopping destinacije. Svi se čude kako uspijem pronaći svoj broj - ali zaboravljaju da je XL u Italiji vrlo rijetko rasprodan.

Najdraža su mi odijela pokojnog dizajnera Alexandera McQueena, volim njihov specifičan kroj i detalje poput lubanja na reverima.

Imate li neke naslijeđene modne adute?

- U svojoj sam obitelji uvjerljivo najviši član, tako da nisam imao prilike nasljeđivati odjeću od oca i djeda, ali imam jednu kravatu koja za mene ima posebno značenje. Naslijedio sam je od tate svoje djevojke Korane Gvozdić, stara je više od 40 godina, crna sa zlatno-žutim motivima, ni preuska, ni preširoka, volim reći da je vječna i da ću je vjerojatno nositi zauvijek.

Volite li modne dodatke i nakit?

- Od modnih dodataka, najdraži su mi šeširi. Za ovu sam jesen kupio čak tri - crni, smeđi i bordo jer mi dobro pristaju uz kapute. Nemam naviku nositi kišobrane pa u šali kažem da sam tako ubio dvije muhe jednim udarcem. Jedini nakit koji nosim i koji ću ikada nositi je sat, a kako pravi zaljubljenici u satove ne govore o njima, samo ću reći da ih imam taman. Prvi sam kupio nakon rasprodane turneje po nacionalnih kazalištima, a svaki sljedeći je podsjetnik na neki privatni ili poslovni uspjeh.

Linker
24. travanj 2024 17:23