Vladimira Spindler
MODNI LEKSIKON

Jedinstveni stil zagrebačke glumice: 'Najvrednije što imam su dvije stvari iz bakinog ormara koje su starije od mene'

Moj stil kombinacija je elegantne ležernosti sa zanimljivim detaljima - poput broša u obliku “babuške”, marame svezane oko glave, unikatnog komada nakita... Obožavam torbu koju sam lani kupila u jednom japanskom dućanu u Berlinu: napravljena je od impregniranih novina, s politički angažiranim naslovima preko kojih je crvenim flomasterom ispisano Love & Peace (ljubav i mir) - govori Martina Čvek (31), glumica zagrebačkog kazališta Gavella u kojem igra u premijerno izvedenom “Kiklopu”.

Umjetničkoj asistentici na Akademiji dramske umjetnosti prošla je godina bila prilično radna - obilježile su je uloge u serijama “Čista ljubav” i “Crno-bijeli svijet” te predstave “Rikard lll.” i “Pijani” u matičnom teatru, a osim što je u dobroj “profesionalnoj formi”, i u odličnoj je tjelesnoj kondiciji. Zimu, naime, provodi kližući na zagrebačkoj Šalati i planinareći, a ne propušta satove joge - koje odrađuje kod kuće i u dvorani, a proljeću se veseli zbog rolanja oko jarunskog jezera. I zbog raznobojne odjeće koju iz ormara izvlači tek kad započne sezona sunčanih dana.

BOJE I HRVATSKI DIZAJN

Zimi sam u akromatskim varijantama, a u proljeće nosim zelenu, plavu, crvenu i žutu. Odjeću kupujem zaista svagdje - od “stvarnih” high street trgovina do internetskih kao što je Asos. Često i modificiram neke stare komade i tako ih pretvorim u nove. Za dnevne varijante biram odjeću i obuću pomalo robusne estetike, kakvu imaju marke Diesel i Replay, u svečanijim prigodama sviđaju mi se ženstveni modeli domaće proizvodnje, primjerice brendovi eNVy room i A’marie, a Larie by Marina Matić ima pak super odijela koja ponekad odjenem za premijere...

IZ BAKINE ŠKRINJE

Torbe, ruksaci, sunčane naočale, cipele, rukavice, remeni, nakit i satovi... mnogo pažnje posvećujem odabiru detalja. U tom smislu najvrednije što imam su dvije stvari iz bakinog ormara - crna “pismo” torbica s gumbićem i predivne, mekane, crne kožnate rukavice. Ti su predmeti stariji od mene, ali kvaliteta im je nevjerojatna.

MODNI IDOL

Za mene je Ljupka Gojić Mikić, model i dizajnerica, oličenje modnog ukusa. Pratim je na Instagramu i nevjerojatan mi je taj njezin stilski “patchwork” - tu ima i dječje zaigranosti i jednostavnosti i ženstvenosti i bezvremenske elegancije... Na njoj modeli marki poput Chanela i Prade nisu upadljivi niti ih nosi kao statusne simbole. Baš je talent!

martina cvek foto vladimira spindler
Vladimira Spindler

ODJEĆA IZ SVIH RAZDOBLJA ŽIVOTA

Neke odjevne predmete nosim od osnovne škole - primjerice sat marke Esprit koji mi je mama kupila za odličan uspjeh u sedmom razredu. Tu su i Speedo kupaći kostim iz dana kad sam se bavila plivanjem, cipele s maturalne večere, Gas traperice iz prvog razreda srednje škole što sam im odrezala nogavice pa ih nosim kao kratke hlače ljeti... Dandanas, kao izložbeni primjerak u stanu, čuvam svoje prve cipele s potpeticom koje sam kupila kad sam imala 14 godina.

PREMALE TENISICE

U doba kad se još nije kupovalo preko interneta, jako su mi se svidjele jedne Tommy Hilfiger tenisice, smeđe s cvjetićima. U dućanu su bile ostale još samo jedne, i to meni dva broja premale. No to me nije obeshrabrilo u njihovoj kupnji, kao ni činjenica da baš i nisu bile jeftine. Jednostavno sam ih morala imati! A tada je krenulo rješavanje problema - nosila sam ih postolaru da ih proširi, gurala u njih čarape da se rastegnu, a na kraju flasterima vidala rane zbog žuljeva. Unatoč svemu, dugo sam ih nosila, a danas kada se toga prisjetim mogu se samo nasmijati.

Linker
19. travanj 2024 23:38