Stil na danski način

Kraljica skandinavskog stila u svijet mode je ušla prije devet godina, a danas vodi hit modnu platformu

Danska influencerica je na skandinavskom stilu odijevanja u samo nekoliko godina izgradila poslovno carstvo vrijedno pet milijuna eura.

Stilsku inspiraciju ne treba tražiti samo u dizajnerskim kolekcijama poznatih kuća, nego i kod kreativaca izvan modne struke. Osobito kad su, kao Dankinja Pernille Teisbaek (37), na vlastitom ukusu izgradili poslovno carstvo trenutačno vrijedno pet milijuna eura.

image
Christopher Peterson/SplashNews.com/Splash/Profimedia

Kraljica skandinavskog stila, kako su je prozvali mediji, i najpoznatija tamošnja influencerica, u svijet mode ušla je prije devet godina kao blogerica - na 'lookdepernille' je objavljivala svoje odjevne kombinacije popraćene stilskim savjetima, a komentirala je i kolekcije modnih kuća.

Čitajte i: Sedam puta kada je Zendaya osvojila crveni tepih: Od ‘mokre‘ haljine preko žute senzacije do razigranih outfita

Danas vodi popularnu internetsku platformu Social Zoo Direct, što ju je osnovala s prijateljicom Hannaom Løffler Schmidt, dizajnira mini kolekcije za komercijalne brendove, kao što je Mango, te i dalje dijeli savjete pratiteljima na Instagramu, kojih je sada već više od milijun.

image
Claire Guillon/Camerapress/Profimedia

A ono što savjetuje - i što je iznijela u knjizi o skandinavskom stilu odijevanja na danski način ('Dress Scandinavian: Style Your Life and Wardrobe the Danish Way'), koju je napisala prije nekoliko godina, ukratko glasi: kombinirajte damske i ležerne odjevne predmete, jednostavnog kroja, a zanimljive teksture materijala, te im dodajte predimenzioniranu torbu i cipele upadljive boje ili sa zanimljivim detaljem.

Čitajte i: Pippa Middleton slavi rođendan: Prisjetili smo se njezinih sjajnih modnih kombinacija s kojima može parirati i sestri

Look 1

image
Prsluk od poliestera 179,90 kn ZARA.
ZARA
image
Lanene hlače 199,90 kn H&M.
H&M
image
Cipele od kože 549,90 kn MANGO.
MANGO

Look 2

image
Pulover bez rukava Envii od akrila 387 kn ABOUTYOU.HR.
ENVII
image
Minica Vero Moda od umjetne kože 159,20 kn ABOUTYOU.HR.
VERO MODA
image
Cipele Högl od brušene kože 599,40 kn RODEA.
RODEA

Look 3

image
Pulover od vune i akrila 69,90 kn MANGO.
MANGO
image
Pamučne bermude 69,90 kn Kožnata RESERVED.
RESERVED
image
Kožnata torba Tory Burch2670 kn KARLA.
KARLA
Linker
16. travanj 2024 02:33