Go big

Kraljica XL siluete: Hailey Bieber je opsjednuta jednim modelom kaputa

U sportskom, sređenom ili ležernom izdanju dok odlazi po kavu, američka manekenka i poduzetnica ove zime se ne skida iz kaputa u čiju se udobnost lako zaljubiti.

Ima nešto posebno u oversized komadima odjeće; njihova ležernost, stylish trenutak kao i dodatni prostor koji ostavljaju za slojevito odijevanje, što osobito cijenimo u zimskim mjesecima. Kaputi naglašene, XL siluete tu imaju glavnu riječ, a trendseterica koja ih najbolje stilizira je - Hailey Bieber.

Komad kojem se iznova vraća je oversized kaput, najčešće u neutralnim nijansama poput crne, sive, smeđe ili bež. Oversized kaput naglašenog ovratnika iz Saint Laurent kolekcije nosila je uz traperice vintage izgleda i chunky mokasinke, što je sjajna inspiracija za dnevni opušteni zimski look koji je ujedno stylish i udoban. Kaput naglašenih dimenzija koje su inspirirane osamdesetima često nosi i u sportskim lookovima - uz trenirku i tenisice, a zapažena kombinacija je i ona s kožnim Khaite kaputom koji je dovoljno efektan komad koji "nosi" cijeli outfit.

image
Fotografije: Profimedia
image
Fotografije: Profimedia

Ove sezone oversized kaputi su u fokusu modne scene, od dizajnerskih kolekcija do high street ponude, no ipak oprezno s ovim naglašenim dimenzijama - neće laskati niskim i sitnim figurama koje se u prostranstvu velikog kaputa mogu "izgubiti", a cijeli look će izgledati nespretno. Ako je oversized kaput dio kombinacije, pripazite na ostale komade koji bi tada trebali biti manje upečatljivi - posegnite za haljinama uz tijelo, skinny hlačama i puloverima koji prate liniju.

image
Fotografije: Profimedia
image
Fotografije: Profimedia

Dok Hailey Bieber odlazi u eksremne oversized forme, u ponudi trgovina lako je pronaći i modele kaputa kojima su dužina te ramena blago naglašeni - izdvajamo nekoliko cool primjeraka.

image

Kaput na dvostruko kopčanje Mango (149,99 eura)/
oversized kaput Zara (59,95 eura)/
kombinirani kaput Zara (89,95 eura)

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
image

Kaput od vune COS (250 eura)/
oversized kaput The Frankie Shop (750 eura)/
vuneni kaput COS (290 eura)/
dugi kaput Raey; Matchesfashion (1065 eura)

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Linker
24. travanj 2024 12:17