nova stilistica

Kritičari su možda pokopali treću sezonu Emily in Paris, ali outfiti su fantastični

Treća, dugoočekivana, sezona serije Emily in Paris pojavila se prekjučer na Netflixu, a recenzije radnje prilično su jednoglasne. Iako nitko nije očekivao remek-djelo nakon što smo u prve dvije sezone dobro upoznali seriju, treća je sezona uspjela razočarati kritičare.

S druge strane, stajlinzi su pokupili samo pohvale, a Emily, Sylvie i Camile nisu ni ove sezone podbacile. Za to je zaslužna stilistica Marylin Fitoussi, koja je preuzela taj posao od titanke industrije Patricije Field.

"Svi su iščekivali seriju, naročito zbog kostima, pa je bio veliki izazov ne ponavljati se - morali smo kršiti pravila odijevanja i stalno donositi nove lookove koji će biti zanimljivi", rekla je za Harper‘s Bazaar.

"Ove sezone imala sam veliku slobodu. Mogla sam još više iskazivati svoj stil, radeći još bliskije s timom, naročito s Lily Collins", dodala je.

Titulu najbolje odjevene ponijela je Camille, čiji je stil najsmireniji s obzirom na to da predstavlja francuski šik. Ipak, i kod nje je prisutna određena doza kiča, u formi predimenzioniranih naočala koje podsjećaju na Iris Apfel, citrusno zelenih sakoa s potpisom Jacquemusa te modernih Schiaparelli setova.

image

Camille

NETFLIX

"Glavna lekcija koju sam naučila od Patricije bio je njezin moto: ‘Ne zanima nas stvarnost‘, što mi je dalo veliku slobodu u pogledu tona i duha. Potpuno sam se prepustila. Nisam radila onako kako bi se to radilo u francuskoj maniri i nisam tražila opravdanja za neke outfite", tvrdi Fitoussi.

Sylvie pak predstavlja tradicionalnu Parižanku u ultraluksuznim outfitima. U trećoj sezoni ona je na raskrižju karijere, što utječe, između ostalog, i na njen stil odijevanja. Nova Sylvie sklona je riskiranju, kako u karijeri, tako i u privatnom životu te u modi.

"Za lik Sylvie, riječ je o mogućnosti riskiranja. Dosad je birala crnu i bijelu te minimalizam. Sad se odvažila miješati boju fuksije s narančastom, uz dašak ljubičaste", ističe Fitoussi.

Emily pak eksperimentira više, ali njen stil je profinjeniji nego ikad, i to bez odricanja od boja i uzoraka. Puloveri s višebojnim printom, metalik čizme do koljena i modni dodaci s potpisom Louisa Vuittona dio su njene stilske evolucije.

image

Emily

NETFLIX

"Vidjet ćete da je poštovala sva pravila francuske mode, ali ih je interpretirala na svoj način, na Cooperičin način", zaključila je Fitoussi.

Linker
19. travanj 2024 12:46