Modni zadatak, 'slučaj koža'

Lea na šik zadatku: Od 8 kombinacija s kožom teško je odabrati najdražu

Kao što smo već pisali, ove sezone kožni komadi pravi su hit. Ne radi se samo o bajkerskim jaknama koje nosimo svake godine već se od kože (umjetne naravno) nosi apsolutno sve. U teoriji izgleda odlično, no kako ne bi ostalo samo na tome, odlučila sam provjeriti kako to izgleda u praksi i kakvi odjevni predmeti se nude u našim trgovinama.

Da su stvari od kože novi trend, najavljeno je i na modnim pistama ove godine. Staud, Givenchy, Celine, samo su neka modna mena koja su na modnu pistu donijela dozu glamuroznog vamp stila u obliku kože, pa ne iznenađuje što su trgovine visoke mode pune takvih komada. Zato sam se veselila isprobati neke od trenutno najpopularnijih odjevnih predmeta koje svjetske i domaće trendseterice već naveliko nose.

Nisu samo za bajkerice: Pronašli smo 14 komada od kože koji garantiraju profinjen izgled

Kožna jakna dio je mog ormara svake jeseni i nosim je u svim kombinacijama, no osim nje, u kožne stvari rijetko se odjenem. Jedan od "gorućih" predmeta trenutno su kožne hlače, ne pripijene i tvrde u kojima je teško disati, već opušteni baggy modeli rađeni od mekane kože, najčešće crne boje. Pronašla sam odličan model paperbag stila i visokog struka čije se nogavice vežu u gležnjevima, što izgleda jako efektno. S obzirom na široke hlače, uz njih sam kombinirala usku dolčevitu i pulover u trendi neonskim bojama, ljubičastoj i ružičastoj, a od obuće sam se odlučila na sock gležnjače crne boje.

Osim kožnih hlača, ono s čime planiram upotpuniti jesensku garderobu je plisirana suknja od kože. Pregledom naših trgovina, pronaći jedan model nije nikakav problem jer su midi kožne suknje dio svake jesenske kolekcije. Naišla sam na dva odlična modela - crnu suknju s pripadajućim remenom koja je nosiva u dnevnim i večernjim prilikama i onu plisiranu u crvenoj boji s dugmićima koju bih sigurno nosila kao dio poslovnog looka.

Uz pulover i zanimljive gležnjače izgleda super, a i jako je udobna i prigodna hladnom vremenu. Crni model lako je nosiv za svečanije prilike i super se slaže s trenutno popularnim bluzama od organdija s istaknutim rukavima i velikom mašnom. Osim crnih kožnih gležnjača sa zakovicama, plisirana kožna suknja komad je koji će stajliš izgledati uz visoke čizme i isplati se investirati u jedan komad.

Od svih komada koji su mi jednako dobro "sjeli", najviše mi je zapelo oko za statement baloner od crne umjetne kože. Modni evergrin kao što je baloner nosiv je uvijek, a ovaj od kože mami sve poglede i sa sobom nosi šik izgled i urbani izgled. Od odlaska na kavu, na posao i piće nakon posla, ovaj komad neće skupljati prašinu u ormaru.

Kombinirala sam ga uz gležnjače na visoku petu s uzorkom aligatora, traperice širokih nogavica s poderanim rubovima i preslatkim puloverom mint boje s pufastim rukavima, jednim od trendova ove sezone kojem ne mogu odoljeti. Uz isti outfit isprobala sam i kožnu natkošulju, odnosno jaknicu koju sam nosila samostalno, no super bi izgledala i otkopčano uz usku dolčevitu.

Ipak, umjesto natkošulje radije bih izabrala kožnu košulju naglašenih rukava. Statement komad koji se slaže s crnim hlačama, trapericama ili suknjom i iako je od kože, izgleda ženstveno i šik. Isprobala sam ga uz traperice ravnih nogavica i cipele na block petu s uzorkom zmije, što je kombinaciju dodatno "podignulo".

Na kraju, na red je došla i kožna haljina - kontroverzni komad koji spaja šik i seksipilni izgled, no moram priznati da se ne vidim u takvom izdanju. Iako sam probala model A-kroja, koji laska figuri i nije pripijen, već nakon nekoliko minuta u kabini temperatura je počela rasti, pa nisam sigurna koliko bih izdržala u ovoj haljini nekoliko sati ili cijeli dan.

Nakon svega isprobanog, u neke kožne stvari zaista se isplati uložiti. Umjesto prave kože, radije biram onu umjetnu, ekološki i moralno prihvatljivu. Nekad rezervirani za modne buntovnice i ekscentrike, danas nosivi u svakom stilu, komade poput kožnih hlača, kaputa ili suknje vidim u svom ormaru.

Linker
25. travanj 2024 19:50